"VEĆ SAM PREDLAGAO...": Denis Zvizdić ponudio jedan od "najboljih odgovora" na Dodikove prijetnje secesijom

"Poslije niza razgovora sa stručnjacima iz oblasti geopolitike i sigurnosti, da je jedan od najboljih odgovora na Dodikove prijetnje secesijom raspoređivanje EUFOR-ovih ili NATO vojnika u Brčko Distrikt", napisao je Zvizdić.

  • Politika

  • 14. Apr. 2023  

  • 2

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić prokomentarisao je danas prijetnje secesijom koje predsjednik RS-a Milorad Dodik upućuje gotovo svakodnevno.

"Već sam predlagao, a i sada mislim, posebno poslije niza razgovora sa stručnjacima iz oblasti geopolitike i sigurnosti, da je jedan od najboljih odgovora na Dodikove prijetnje secesijom raspoređivanje EUFOR-ovih ili NATO vojnika u Brčko Distrikt", napisao je na svojoj Facebook stranici Zvizdić.

Dodao je i to kako je siguran da će oni koji donose odluke, to kad-tad shvatiti. Osim toga, izrazio je nadu da će takva odluka uslijediti u najkraćem mogućem roku, imajući u vidu da je riječ o "izuzetno važnom preventivnom potezu".

"Količina negodovanja, protivljenja, prijetnji i ucjena koja će poslije toga uslijediti od strane političara koji su protiv teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH će biti najbolji dokaz ispravnosti i efikasnosti takve odluke", zaključio je Denis Zvizdić.

Već sam predlagao, a i sada mislim, posebno poslije niza razgovora sa stručnjacima iz oblasti geopolitike i sigurnosti,...

Objavljuje Dr. Denis ZvizdićPetak, 14. travnja 2023.
 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...