DRAGAN STEVANOVIĆ, OTVORENO: „Zbog toga bih i danas uzeo pušku u ruke…“

-I zato ja, Hercegovac po majci, Srbijanac po ocu, Bosanac po rođenju i opredjeljenju, nisam imao i nemam dileme, poručio je Stevanović.

  • Vijesti

  • 15. Apr. 2023  

  • 10

Dragan Stevanović, SDP-ov dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva, oglasio se povodom je godišnjice osnivanja Armije RBiH.

-Nastala je u momentu otvorene agresije susjeda na Republiku Bosnu i Hercegovinu i izdaje domovine od strane domaćih kvislinga.

Imala je u svom razvoju i djelovanju uspona i padova, promašaja i herojskih podviga njenih boraca.

Neki su je probali zloupotrijebiti za svoje prljave ciljeve ali smo se ponekad uspješnije, ponekad manje uspješno, znali obračunati sa njima.

Djelovala je na osnovu Platforme Predsjedništva RBiH za odbranu BiH, najpoštenijeg dokumenta donesenog nakon proglašenja nezavisnosti BiH.

Za ostvarivanje principa iz Platforme i danas bih uzeo pušku u ruke.

Danas se mnogi hvale da su baš oni zaslužni što je bila narodna, oslobodilačka i antifašistička iako su počesto svijesno ili nesvjesno činili da to ne bude.

Najveće zasluge što je bila i ostala ARBiH, armija Bosanaca, armija suverene i nedjeljive Države BiH, imaju njeni anonimni borci, obični ljudi koji su je činili, borili se za goli opstanak svoj, svoje porodice i svojih komšija, za pravo da budu svoji na svom, slobodni onoliko koliko su slobodni i svi drugi.

I zato ja, Hercegovac po majci, Srbijanac po ocu, Bosanac po rođenju i opredjeljenju, nisam imao i nemam dileme, to je Armija moje Države BiH, poručio je Stevanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...