VOJIN MIJATOVIĆ UPOZORAVA: "Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima"

(...) , jednog koji vodi SNSD i drugog koji vodi SDA . Ovih dana će biti intenzivirano i uslijedit će sveopšti poziv na srpsko i bošnjačko okupljanje."

  • Mini market

  • 15. Apr. 2023  15. Apr. 2023

  • 9

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine oglasio se porukom u kojoj navodi da slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH sa neizvjesnim krajem.

Mijatović navodi kako je predugo u politici i ima "sasvim dovoljno godina i iskustva da mogu napraviti procjenu":

"Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima, jednog koji vodi SNSD i drugog koji vodi SDA . Ovih dana će biti intenzivirano i uslijedit će sveopšti poziv na srpsko i bošnjačko okupljanje."

Mjesecima se, dodaje on, "pravi priprema u medijima kako su s jedne strane ugroženi Srbi i Republika Srpska od zapada i političkog Sarajeva, a s druge strane Bošnjaci i Bosna i Hercegovina od Beograda, Zagreba i zapada".

"Naravno ovo je sve brutalna laž i zloupotreba naroda, građana, države za radi ostanka na vlasti i ličnih interesa u službi kriminala i korupcije. Nažalost gotovo sam siguran da će mnogi krenuti u ovom smjeru i da će pod borbom za RS ili borbom za BiH uvesti državu u najveću poslijeratnu krizu s mogućim konfliktom kao ishodom.

Ne postoji varijanta da prihvatim ni jednu od ovih opcija, vi zajedno prizivate podjelu, sukob i mogući rat, svi normalni i čestiti ljudi BiH moraju se brutalno suprotstaviti ovome ili nam slijedi najcrnji scenario! Pozivam sve političke faktore koji još nisu kupljeni od ova dva režima, da razmisle o svojim budućim odlukama, ukoliko se dogodi ova vrsta okupljanja na dvije strane, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji slijedi", upozorio je Vojin Mijatović. 

SLEDI NAJVEĆA POSLERATNA KRIZA U BIH SA NEIZVESNIM KRAJEM Predugo sam u politici i imam sasvim dovoljno godina i...

Objavljuje Vojin MijatovicSubota, 15. travnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...