GRAĐANI RS SE ZADUŽUJU DA PREŽIVE: Dodikova vlada tvrdi da je sve sjajno, nikad veće plate i zaposlenost (VIDEO)

Inflacija je eksplodirala, a građane nažalost ne očekuje značajnije poboljšanje.

  • Društvo

  • 17. Apr. 2023  

  • 0

Vlast u bh. entitetu RS da tvrdi da sve funkcioniše sjajno. Nikad veća zaposlenost, a i plate su rasle.

Naše prosječne plate su povećane, prešle su davno ono što smo mi zacrtali da bude 1.000 KM, ona je sad već 1.200 i nešto maraka”, hvalio se Dodik, prenosi BN televizija.

Međutim, taj rast plata nije pratio galopirajuću inflaciju. Zbog nemogućnosti da zadovolje čak i osnovne potrebe građani se sve više zadužuju u komercijalnim bankama, a dvije trećine tog iznosa odnosi se na nenamjenske kredite za tekuću potrošnju.

Inflacija je eksplodirala, a građane nažalost ne očekuje značajnije poboljšanje.

“Ono što kod nas uliva određenu stabilnost i daje nam na neki način sigurnost to je valutni odbor koji nam pruža tu stabilnost valute koliku toliku, mada je to sve prividno. Mi vidimo da vrijednost novca svakodnevno opada”, kaže ekonomista Mirjana Orašanin.

Svako zaduženje je put u dužničko ropstvo. Ulazi se u začarani krug iz kojeg se teško izlazi. Dug je rđav drug, ali nažaslot za građane sve češći izbor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...