NOVA RUNDA VERBALNOG SUKOBA: "Milanović i Plenković su dosta slični, i po načinu na koji su vodili stranke, birali saradnike"

"Plenkoviću više odgovara da se svađa s Milanovićem, nego da priča o svojim odlukama, svojim ministrima, DORH-u..."

  • Regija

  • 21. Apr. 2023  21. Apr. 2023

  • 0

Novinar 24 sata i tjednika Express Tomislav Klauški komentirao je novu rundu verbalnog sukoba između predsjednika Republike Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

“To dolazi u nekim periodima. Zoran Milanović ode malo na Pantovčak, odmori se, izađe pred novinare pa zakotrlja novu lavinu svađa. Njemu to odgovara, nema odgovornosti, oglasi se pa nestane”, rekao je Klauški.

Milanović pak kaže da mu je govor jedino oružje.

“Još nijednu pobjedu praktički nije izvojevao, koliko god je već na Pantovčaku i koliko govori. Rezultat njegovih javnih istupa je problematičan. Plenkoviću više odgovara da se svađa s Milanovićem, nego da priča o svojim odlukama, svojim ministrima, DORH-u ili da se obračunava s pravom oporbom. Sparing mu odgovara jer njemu Milanović nije direktan protivnik za parlamentarne izbore i funkciju premijera. To je igrokaz koji se ponavlja i zamoran je. Sam sebi služi, nema više svrhe”, kaže Klauški te dodaje:

“Sukob je zapravo počeo poslije Slovenske, od tada kreći veći angažman Milanovića. Mandat je počeo pasivno i nezainteresirano, sve dok nije krenula ta lavina i od te Slovenske je odlučio oštrije nastupati, a Plenković to odgovara, radije se bori s njim nego s Grbinom, Benčić ili Petrovom.”

No, priča Klauški, postoji i stvari u kojima se slažu.

“Niz je toga u čemu su slični. Slažu se u odnosu prema medijima, Milanović ima svoje nepoćudne medije, Plenković isto tvrdi da su neki protiv njega, da rade za oporbu, bivši ministri im završavaju na optuženičkoj klupi… Gomila je stvari. Suštinski su dosta slični, i po načinu na koji su vodili stranke, birali suradnike, odnosili se prema institucijama. Milanović ima malo grublje stavove, a Plenković isto to govori, samo malo uglađenije”, rekao je Klauški za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...