KOMENTAR TOMISLAVA KLAUŠKOG: "Plenković je razapet između divljih svinja u Zagrebu i eutanaziranih svinja u Slavoniji"

"U Zagrebu vidimo prljav grad, nepokošenu travu i promenadu za divlje svinje", izjavio je jučer Plenković, tražeći argumente protiv Možemo!. Istodobno, HDZ strahuje od političkih posljedica svinjske kuge u Slavoniji.

  • Regija

  • 26. Okt. 2023  

  • 0

Piše: Tomislav KLAUŠKI (24sata.hr)

Andrej Plenković zvučao je kao komunalni redar.

"U Zagrebu vidimo prljav grad, nepokošenu travu i promenadu za divlje svinje", izjavio je jučer premijer, još uvijek iznerviran oporbenim lupanjem u Hrvatskom saboru, tražeći argumente protiv Možemo!.

Međutim, unatoč efektnom soundbiteu, ostala je nejasna jedna stvar: je li Plenković o zagrebačkoj vlasti Možemo! govorio kao stanovnik Zagreba ili kao predsjednik HDZ-a?

Naime, ako je nastupao kao Zagrepčanin, onda je svakako imao pravo izraziti nezadovoljstvo situacijom s odvozom otpada, sa stanjem zelenih površina, pa čak i s ulascima divljih zvijeri u neka naselja. Ne bi bio prvi koji je tome prigovorio, a sigurno neće niti ni zadnji.

Zagreb je u ljetnim mjesecima doista izgledao kao kulisa nekog postapokaliptičnog filma.

Kuda idu divlje svinje

Međutim, ako Plenković nastupa kao predsjednik HDZ-a, tada bi trebao malo otpustiti gas, povući ručnu i razmisliti o argumentima koje će koristiti u napadu na zagrebačku vladajuću garnituru.

Jer, ako misli da će par ulazaka divljih svinja u neke kvartove srušiti Možemo! u Zagrebu, onda bi se trebao sjetiti pogubne zaraze i eutanazije desetaka tisuća domaćih svinja u Slavoniji koja bi mogla stajati HDZ glasova u izbornim utvrdama na istoku Hrvatske.

Istina, zaražene svinje mogle bi iskrcati novu milijunsku dividendu u imovinsku karticu ministra Gordana Grlića Radmana, pa će makar netko mirno spavati zbog krize u Slavoniji, ali to ne bi trebao biti Plenković.

Promenada kumova

Osim toga, Plenković prigovara Možemo! zbog nepokošene trave, prljavog grada i promenade divljih svinja, ali nije ni riječ rekao o promenadi Bandićevih kumova i HDZ-ovih uhljeba u gradskim tvrtkama u vrijeme dok je koalirao s gradonačelnikom pod optužbama i optužnicama.

Plenković nije ni zucnuo o korupciji, kriminalu, kumovima i uhljebima, o raspadu infrastrukture, o Jakuševcu koji Bandić nije zatvorio, o centru grada koji je devastirao, o divljoj gradnji koju je legalizirao, o gradskoj upravi koju je pretvorio u leglo nepotizma i klijentelizma.

Milan Bandić, nositelj afera i optužnica, držao je Plenkoviću leđa u Hrvatskom saboru, a Plenković, predsjednik aferaške i pravomoćno osuđene stranke, držao je Bandiću leđa u Gradskoj skupštini. 

Ali nepokošena trava i divlje svinje su problem u Zagrebu.

Prljavo rublje

I opet, Plenković ima pravo grintati zbog načina na koji Tomislav Tomašević i Možemo! vode Zagreb, nije prvi koji će to učiniti, ali kao predsjednik stranke koja državu, županije i gradove vodi na još gori način, s još gorim partnerima, pod još težim optužbama i s pogubnijim posljedicama, doista nema što kopati po tuđem prljavom rublju.

Ili po tuđem smeću.

Tomašević i Možemo! zaslužuju kritiku i platit će cijenu vođenja grada koji se valja u smeću i bori s nabujalom travom. Ali isto tako, Tomašević i Možemo! preuzeli su Zagreb nakon dvadesetogodišnje vladavine Plenkovićeva koalicijskog partnera.

Sve što je Plenković mogao reći o Zagrebu, odlučio je prešutjeti tijekom Bandićeve vladavine. S njegovim HDZ-ovcima strateški raskomoćenima u gradskim foteljama.

A sve ono što sada prigovara Zagrebu, višestruko će mu se vratiti u Slavoniji, na Baniji, u Dalmaciji... 

Pritom skretanje pažnje na zagrebačke divlje svinje neće pomoći Slavoncima da zaborave sve one eutanazirane svinje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...