KENAN UZUNOVIĆ UPOZORAVA: "Schmidt može nametnuti samo trajno rješenje"

"Poručujem visokom predstavniku da je u obavezi da, pri eventualnim daljnim izmjenama Izbornog zakona, osigura poštivanje parlamentarne većine, samim time i političke volje građana", kaže Uzunović

  • Politika

  • 22. Apr. 2023  

  • 0

"Ukoliko dođe do daljnje izmjene Izbornog zakona, ona može biti samo i isključivo dugoročnog karaktera, sve drugo je neprihvatljivo, kako za naše političke opcije, tako i za sve građane Bosne i Hercegovine!"

"Poručujem visokom predstavniku da je u obavezi da, pri eventualnim daljnim izmjenama Izbornog zakona, osigura poštivanje parlamentarne većine, samim time i političke volje građana.

Također, poručujem i da sam spreman podržati ona rješenja koja podrazumijevaju dugoročna rješenja, a ne rješenja sa unaprijed predodređenim rokom trajanja", napisao je Kenan Uzunović.

Ovaj jedini poslanik Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad u Federalnom parlamentu stva je i da "svaka odluka koja bi bila privremenog karaktera, za mene, je osim što je nedemokratska i antiustavna, istovremeno i neprihvatljiva i nepoželjna".

"Mišljenja sam da je niti jedna politička opcija, građanska ili etnička ne bi trebala prihvatiti.

Čvrsto stojim na stanovištu - ukoliko dođe do daljnje izmjene Izbornog zakona, ona može biti samo i isključivo dugoročnog karaktera, sve drugo je neprihvatljivo, kako za naše političke opcije, tako i za sve građane Bosne i Hercegovine!", napisao je Uzunović

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...