AVDO AVDIĆ O SPORNOM SNIMKU: "Ovo potvrđuje stvarne Čovićeve namjere..." (VIDEO)

"Pokušavali smo večeras pokazati kroz emisiju 117.000 Hrvata daje pet delegata u HNK, a 98.000 Bošnjaka daje jednog delegata iz reda Bošnjaka", kaže Avdić

  • Politika

  • 23. Apr. 2023  24. Apr. 2023

  • 8

Avdo Avdić , urednik i voditelj emisije "Istraga" koja se nedjeljom od 19:15 emitira na Hayat TV u kojoj je večeras objavljen snimak razgovora Dragana Čovića i mađarskog ministra Petera Szijjarta , za Hayat.ba prokomentirao je ovaj snimak koji je uzdrmao bosanskohercegovačku javnost.

Avdić je pojasnio kako su dogovarane promjene Izbornog zakona “na kršćanskim osnovama”.

"Snimak razgovora Petera Szijjarta i Dragana Čovića je potvrda svega onoga što smo mi znali u prethodnom razdoblju. Dakle, svi smo mi znali da EU i svi oni koji su zagovarali izmjene Izbornog zakona na ovakav način zapravo su svoje akcije zasnovale na tim 'kršćanskim vrijednostima". '. Koliko god mi pokušavali ovdje praviti se slijepi u ovom trenutku, tvrdeći da netko ima dobre namjere, da netko pokušava da nametne demokratske principe zapravo večerašnji snimak sastanka mađarskog ministra vanjskih poslova i Dragana Čovića potvrđuje stvarne namjere onih koji su zagovarali izmjene Izbornog zakona , a to je izmjena Izbornog zakona na kršćanskim osnovama .Dakle, pokušavali smo večeras pokazati kroz emisiju 117.000 Hrvata daje pet delegata u HNK, a 98.000 Bošnjaka daje jednog delegata iz reda Bošnjaka . Zamislite sad 117.000 daje pet, a 98.000 daje jednog . To je zapravo potvrda u praksi navodi Szijjarta da je ovaj Izborni zakon koji je nametnuo Christian Schmidt , odnosno izmjene Ustava Federacije BiH da se nametnute isključivo na kršćanskim osnovama”, pojasnio je Avdić.

Brojne su reakcije, pa i onih koji ovaj snimak nazivaju "samo jednim u nizu od spinova".

"Ne mogu nikoga ubijediti. Ne možete ubijediti one ljude koji ne žele da čuju šta se zapravo dogodilo . Vi im iznesete brojeve, oni kažu da je spin. Vi im donesete snimak, oni opet kažu da je spin. Zašto kažu da je spin? Samo iz tog razloga što su u ovom trenutku oni poslušnici te politike”, pojasnio je Avdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...