KINEZI ĆE IZAZVATI POTRES NA EUROPSKOM TRŽIŠTU: Stiže najjeftiniji električni automobil, ali ni to nije sve…

Zasad je u razredu cjenovno prihvatljivih električnih automobila samo Dacia Spring Electric

  • Auto

  • 25. Apr. 2023  

  • 0

Kineski automobilski div BYD već je prisutan na europskom tržištu, a sad se razmišlja i o koraku dalje. Naime, na nedavnom autoshowu u Šangaju predstavljen je mali električni automobil Seagull.

Električni automobil u klasi Twinga koštao bi malo više od 10.000 eura. Seagull je dugačak 378 cm i ima četiri sjedala. Unutrašnjost je jednostavna i moderna, s dva ekrana na mjestu instrument ploče na središnjoj konzoli.

Dva su motora, sa 74 KS i 100 KS, s pogonom na prednje točkove. Na izbor su baterije od 30 kWh ili od 38 kWh, S autonomijom od 306 odnosno 405 kilometara. Obje se mogu napuniti do 80% na brzim punionicama za samo 30 minuta. Čeka se odluka BYD-a. U slučaju dolaska na europsko tržište konkurencija bi se mogla opasno zaoštriti. Zasad je u razredu cjenovno prihvatljivih električnih automobila samo Dacia Spring Electric (početna cijena 23.700 eura), koja do Europe također putuje brodom, iz tvornice u Kini.

Seagull uz klasičnu litij-željezo-fosfatnu bateriju, BYD nudi i jeftinu natrij-ionsku bateriju od 30 kWh.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...