DOLIJALI OPASNI KRIMINALCI: Jednomjesečni pritvor za Roberta, Avdiju i Mustafu, terete se za...

Raspisana je potjernica za još dvije osumnjičene osobe koje su trenutno nedostupne organima krivičnog gonjenja.

  • Hronika

  • 28. Apr. 2023  

  • 0

Općinski sud u Tuzli odredio je pritvor za tri osobe koje su uhapšene u akciji Federalne uprave policije na području Tuzlanskog kantona. Pozadinu slučaja pokušaja iznude novca objavilo je Tužilaštvo TK, navodeći da je u priču umješan i takozvani “romski sudija”.

Naime, Općinski sud u Tuzli je prihvatio prijedlog Kantonalnog tužilaštva i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Roberta Jusića (32), Avdiju Halilovića (41) i Mustafu Selimija (34), svi iz Lukavca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i iznuda u pokušaju.

Kako su naveli iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, istraga je otvorena i protiv Džemajila Jusića (56), koji se već nalazi na izdržavanju kazne zatvora te je raspisana potjernica za još dvije osumnjičene osobe koje su trenutno nedostupne organima krivičnog gonjenja.

“Oni su osumnjičeni da su u periodu od kraja 2022. do aprila 2023. godine, koristeći društvene mreže i internet aplikacije, upućivali ozbiljne prijetnje i ugrožavali sigurnost više osoba koje žive u BiH ili inozemstvut te su pokušali iznuditi veće iznose novca od tih osoba”, naveli su iz Tužilaštva TK.

Kako su dodali, prilikom video komunikacije na društvenim mrežama su tim osobama, uz ozbiljne prijetnje, pokazivali različito naoružanje kojim će ih napasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...