VOLODER DEMANTOVAO KONAKOVIĆA: "Nikada nisam obećao dati novac ili dar bilo kom pojedincu ili stranci"

Konaković je danas na press konferenciji lidera "Trojke", između ostalog, iznio niz optužbi na račun SDA i DF-a, te je i direktora Autocesta FBiH Elmedina Volodera optužio za pokušaj podmićivanja.

  • Politika

  • 28. Apr. 2023  

  • 5

Danas je na press konferenciji povodom imenovanja nove Vlade Federacije BiH Elmedin Konaković predsjednik NIP-a i ministar iznio optužbe na račun mene koje odbacujem, jer su predmet ili fikcije ili malicioznosti navedenog lica, navodi se u demantu koji je medijima uputio Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH 

- Ja nikada nisam obećao dati bilo kakav novac ili dar bilo kom pojedincu ili stranci. Kao direktor javnog preduzeća sam svjestan uloge i značaja funkcije koju obnašam, a time i odgovornosti koju imam, tako da se ja ne bavim dnevnom politikom niti utječem na dnevnopolitička zbivanja. I ja sam čuo priče po gradu da se upravo tzv. "Trojka" bavila onime što meni spočitava i kupovala zastupnike, a sada druge bez bilo kakvog dokaza optužuju za radnje kojima se oni bave.

Ja imam dovoljno životnog iskustva, privatnog i poslovnog uspjeha i nikada sebi ne bih dozvolio da na takav način utječem na bilo čiji stav i činim potencijalno krivično djelo. Nije prvi put da je g. Konaković izjavio neistinu i klevetničke navode upućene i meni i drugima. Nije primjereno jednom državnom ministru koji nas predstavlja u svijetu da se služi dnevnopolitičkim podvalama i lažima, a navedeno ponašanje je i sa ljudske strane sramotno. Imam časnu porodicu i u privatnom i poslovnom životu nemam niti jednu mrlju i nemam razloga ni potrebe da se bavim bilo čime što ne priliči normalnom čovjeku - stoji u demantu.

Konaković je danas na press konferenciji lidera "Trojke", između ostalog, iznio niz optužbi na račun SDA i DF-a, te je i direktora Autocesta FBiH Elmedina Volodera optužio za pokušaj podmićivanja.

- Ovih 51, 52, 53 ruke u Zastupničkom domu su ljudi koji su odolili pritiscima. A molit ćemo ih da javno kažu koliko su im nudili. A prvi je Voloder iz Autocesta - optužio je Konaković, dodavši da će Vlada FBiH na čelu s Nikšićem biti danas potvrđena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...