ČEGA SE SVE NEĆE DOSJETITI: U jednoj crnogorskoj opštini žele da povuku priznanje Kosova na svojoj teritoriji

Crna Gora je na posljednjoj sjednici Vijeća Evrope glasala za prihvatanje inicijative za prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju, što je izazvalo kritike prosrpskih stranaka u ovoj zemlji. Crna Gora je Kosovo priznala 2008. godine.

  • Regija

  • 29. Apr. 2023  

  • 1

Predsjedništvo Demokratkse narodne partije Crne Gore podržalo je odluku odborničkog kluba ove stranke u opštini Zeta “Za budućnost Zete”, koji predvodi Demokratski front čiji je DNP dio, da se na narednoj sjednici lokalne Skupštine u ovoj opštini donese “Deklaracija o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju tzv. Države Kosovo na teritoriji zetske opštine”.

“Uprkos činjenici da je preko 85 posto građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN – a, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile kontinuitet vanjske politike Mila Đukanovića i Duška Markovića koja je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana”, navodi se u saopćenju DNP-a.

Ovom Deklaracijom žele da iskažu neslaganje sa “manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića ali i svih prethodnih vlada koje su suprotno većinskoj volji građana sprovodile i sprovode izdajničku spoljnu politiku usmjerenu protiv interesa Crne Gore i najbliže nam države u regionu Srbije”.

“Istovremeno, Predsjedništvo DNP – a očekuje da nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete, i druge opštine u Crnoj Gori u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, donesu istu Deklaraciju i tako započnu proces povratka Crne Gore svojim historijskim, duhovnim i državotvrnim izvorištima”, poručuju.

Demokratska narodna partija članica je Demokratskog fronta, a njen predsjednik je poslanik Milan Knežević. Lokalnu vlast u opštini Zeta čine koalicija “Za budućnost Zete” i Socijalistička narodna partija (SNP).

Crna Gora je na posljednjoj sjednici Vijeća Evrope glasala za prihvatanje inicijative za prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju, što je izazvalo kritike prosrpskih stranaka u ovoj zemlji. Crna Gora je Kosovo priznala 2008. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...