SIPA NEMA KOMENTAR: Ponovo se pretresaju objekti u vlasništvu bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića

Mehmedagić je prije dvije godine hapšen u okviru ove istrage, ali je pušten da se brani sa slobode

  • Vijesti

  • 06. Maj 2023  

  • 7

Prema pisanju pojedinih medija, inspektori SIPA-e ponovo su pretresali objekte u vlasništvu bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića. Navodi se kako je SIPA postupala po naredbi Tužiteljstva BiH u vezi s predmetom Diploma.

Podsjetimo, ovo je drugi put u dva tjedna da SIPA pretresa njegove objekte. Iz SIPA-e su nam kratko kazali kako nemaju komentar, javlja Crna-hronika.info.

Mehmedagić je prije dvije godine hapšen u okviru ove istrage, ali je pušten da se brani sa slobode

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) ponovo su pretresli objekte u vlasništvu bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije.

Isti izvor navodi da je SIPA postupala po naredbi Tužilaštva BiH, a u vezi predmeta “Diploma”.

Ovo je drugi put u dvije sedmice da SIPA pretresa objekte u vlasništvu Mehmedagića.

Prethodno je izvršen pretres kuće 26. aprila kada je izuzeta brojna dokumentacija.

SIPA je tada tražila matične knjige koje se odnose na Mehmedagićevo školovanje. Mehmedagić je prije dvije godine hapšen u okviru ove istrage, ali je pušten da se brani sa slobode.

U okviru ove afere hapšen je vlasnik Američkog univerziteta Denis Prcić, koji je proveo mjesec dana u pritvoru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...