FADIL NOVALIĆ NA CENTRALNOJ MANIFESTACIJI ZA DAN ZLATNIH LJILJANA: "Uvijek je zadovoljstvo biti na pravoj strani historije, a Armija RBiH to je bila i ostala"

Prisutni u Gradačcu danas su se okupili na Kuli Husein kapetana Gradaščevića odakle je krenuo defile učesnika i polaganje cvijeća na spomen obilježjima.

  • Društvo

  • 09. Maj 2023  09. Maj 2023

  • 1

Povodom obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana bivši premijer Federacije Fadil Novalić u svom rodnom Gradačcu odao je počast suborcima na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima.

Bosna i Hercegovina 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom i na Dan Evrope, se sjeća i svih 1.739 “Zlatnih ljiljana”, jer oni su zajedno sa svim ostalim odlikovanim i neodlikovanim herojima pobijedili fašizam tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu 1992. – 1995.

„Danas sam posebno ponosan u svom rodnom Gradačcu i osjećam veliku zahvalnost prema svakom pojedincu pripadniku Armije RBiH, kao i pripadnika MUP-a. 

Uvijek je zadovoljstvo biti na pravoj strani historije, a Armija RBiH to je bila i ostala. Svaka časna borba nije lagan posao, to znamo iz prošlosti, a velika borba je tek ispred nas. BiH će biti zemlja po mjeri svih njenih građana, s punim pojedinačnim i kolektivnim pravima. Bili i ostali na strani istine i civiliziranih vrijednosti“, kazao je Novalić.

Prisutni u Gradačcu danas su se okupili na Kuli Husein kapetana Gradaščevića odakle je krenuo defile učesnika i polaganje cvijeća na spomen obilježjima.

Također, upriličena je svečana akademija u sportskoj dvorani Skenderija, nakon čega su delegacije posjetile Spomenik dobitnicima najvećih ratnih priznanja i Oklopni voz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...