MILANOVIĆ SE I DALJE OBRAČUNAVA S PLENKOVIĆEM: "Ne prijete samo njemu, ali on pravi show"

"Pozivam ga da prestane maltretirati hrvatske građane pričama o svojoj ugrozi jer posao koji je izabrao", napisao je Milanović na Facebooku.

  • Regija

  • 13. Maj 2023  

  • 1

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jutros se oglasio na Facebooku gdje je komentirao prijetnje upućene premijeru RH Andreju Plenkoviću zbog čega je jučer na neko vrijeme Markov trg bio blokiran dugim cijevima.

“Predsjednik Vlade, drugi dan zaredom, uzbunjuje hrvatsku javnost informacijama o tome kako mu prijete. Ne prijete samo njemu, ali samo on od toga radi medijski show i to, izgleda, po uzoru iz neposrednog istočnog susjedstva. Pozivam ga da prestane maltretirati hrvatske građane pričama o svojoj ugrozi jer posao koji je izabrao, vođenje Vlade, traži malo više osobne hrabrosti i pouzdanja u institucije hrvatske države. I kad se već sam retorički pita – “najbolje bi bilo da šutimo”?, odgovor je – da, šuti o tome. I pusti ljude koji su zaduženi za sigurnost u Hrvatskoj da rade svoj posao, bez sijevanja reflektora iz privatne režijske komore. Malo više mjere i ukusa ne bi škodilo”, napisao je Milanović na Facebooku.

Plenković je ranije izjavio da se prijetnje stalno događaju i da ih nikad ne treba zanemarivati, te poručio političkim oponentima da bi trebali ozbiljnije shvatiti u kakvom vremenu živimo.

“Ministar unutarnjih poslova mi je rekao da je jutros bilo pet takvih prijetnji policijskim postajama, kao što je bilo jučer”, rekao je premijer novinarima nakon komemoracije na zagrebačkom Mirogoju za blajburške žrtve.

Ustvrdio je da se radi pojavi koja je nažalost tu, a s njom se nose kao i druge države.

“Ne treba nikad podcjenjivati takve prijetnje i zato policija i obavještajne službe djeluju i nastoje prikupiti informacije, utvrditi o čemu se radi, da li netko iza njih potencijalno stoji ili ne, a to će objašnjavati MUP”, rekao je premijer Hrvatske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...