"DOKLE ĆETE DA DIJELITE LJUDE, LIČNO VI IH NAZIVATE HIJENAMA, PIJANOM RULJOM, ZAŠTO TO RADITE": Pitanje novinarke N1 koje je iznerviralo Vučića

"Pitali su vas ovih dana zašto niste zapalili svijeću, a ja vas pitam zašto se niste upisali u knjigu žalosti? U mnoge knjige žalosti ste se upisivali, zašto niste otišli do škole 'Vladislav Ribnikar' i upisali se u knjigu žalosti?", upitala ga je Tatalović

  • Regija

  • 14. Maj 2023  

  • 2

Gotovo dva sata trajala je konferencija za medije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je govorio o tome neće dozvoliti ostavku ministra Bratislava Gašića, da je na blokadi Gazele bilo svega 11.576 građana i da može da razgovara o zahtjevima građana. Kad je bilo vrijeme za pitanja novinara, jedno mu je postavila i novinarka N1 Žaklina Tatalović koja je upitala do kada će predsjednik da dijeli građane i kako komentariše neumjesnu fotografiju premijerke Ane Brnabić. Vučić je odgovorio da je odavno trebalo da Tatalović izbaci sa konferencije za medije.

"Vi ste predsjednik svih građana, a ovdje dijelite medije na tajkunske i netajkunske. Zar ne mislite da to ima utjecaja na situaciju kojoj se nalazimo? Zar mislite da je fotografija premijerke Brnabić neprikladna koju je objavila na društvenim mrežama i da se time rugala svim građanima koji su bili na protestima? Zar ne mislite da je sve to malo neumjesno u ovih 10 dana poslije dva masakra? Pitali su vas ovih dana zašto niste zapalili svijeću, a ja vas pitam zašto se niste upisali u knjigu žalosti? U mnoge knjige žalosti ste se upisivali, zašto niste otišli do škole 'Vladislav Ribnikar' i upisali se u knjigu žalosti? Da li Gašić koji je s vama i može da odgovori osjeća malo odgovornosti kada izađu ljudi na ulice i traže njegovu ostavku i tu ostavku i podnese", krenula je Tatalović s pitanjima.

Dodala je da se kontramitingom zakazanim za 26. maja ponovo dijele građani i upitala "šta se time tačno mjeri".

Kao odgovor, predsjednik Vučić je naglasio da Tatalović ne govori istinu.

"Pošto ste održali govor i niste se ponašali kao novinar već ste konstatovali neistine, nikoga nisam nazvao pijanom ruljom (priča o protestima prim. aut). Slagali ste. Ja ili novinar neki smo to rekli? Aha. Saslušao sam neistinite formulacije nekoga ko ne može da istrpi nijedan odgovor. Razumijem nervozu jer je čovjek izgubio ogroman novac, ali mu nije uspjelo da uništi Srbiju. Nemam problem, samo me pustite da odgovorim. Je l mogu da kažem? Pokušavam evo, ja sam predsjednik svih građana…", poručio je on i dodao:

"Građani koji su bili na skupovima, niti su rulja ili bilo šta. Lešinari i hijene su političari koji su ih pozvali na protest. Umjesto da šute i razmišljaju o mjerama, oni su to iskoristili da napadnu. Ja sam miran, ne vičem nikada, neću da vas izbacim napolje iako ste to odavno zaslužili. Dat ću vam da postavite i nova pitanja, samo me pustite da završim. To što ste neučtivi je slika i prilika vlasnika vaše televizije. Nazivam opozicione lidere hijenama. Nije problem da je nešto ukradeno, nego onog koji ga je razobličio", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...