MARGIT TOMIK-LEVY PISALA KONAKOVIĆU: "Nije trojka Dino, profulio si zicer!"

"NiP je sastavljen od najgorih otpadnika iz SDA. Niko od vas nije slučajno zalutao u SDA. Kada ste dobili sve što su vam mogli dati, okrenuli ste se protiv ruke koja vas je hranila", napisala je Margit Tomik - Levy 

  • Mini market

  • 15. Maj 2023  15. Maj 2023

  • 21

Prvakinja sarajevske opere Margit Tomik - Levy često se oglašava na svom Facebook profilu i upućuje žestoke kritike domaćim vlastodršcima. Ovaj put se oštricu svoje kritike uperila prema lideru NiP-a i ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću. 

Njen status prenosimo u cijelosti:

"Ako vam to išta znači i ako vam Bosna i Hercegovina išta znači, razmislite o ovome što ću vam kazati. Upozoravala sam pre izbora građane BiH na opasnosti od vaše privatne stranke NiP i vas lično. Zašto? Prvo, predstavljali ste se kao građanska opcija i nešto novo na političkoj sceni. To je bila stupidna izmišljotina i obmana birača. Niti ste građanska stranka niti nova struja. NiP je sastavljen od najgorih otpadnika iz SDA. Niko od vas nije slučajno zalutao u SDA pa kad je video sa kim ima posla, pobegao od njih glavom bez obzira. Ne, vi ste svi tamo bili decenijama. Kada ste dobili sve što su vam mogli dati, okrenuli ste se protiv ruke koja vas je hranila. Sada vodite svoj osobni rat protiv SDA u koji ste uvukli totalno promašene ljude i njihove stranke. Govorim o Forti i njegovoj opskurnoj NS i svakako o Nikšiću, koji je ubio SDP i socijaldemokratiju u BiH.

Interesantno je da ste uspeli izmanipulirati i celi niz manjih stranaka koje su se osvestile isti čas kada ste ih 'šutnuli' nakon izbora. Vi ste se uvalili u prestižnu ministarsku fotelju i oni vam više nisu bili potrebni. Nepotreban balast. U stvari vas trojica ste Trojka. Isti ste u deset deka. Beskrupulozni karijeristi koji gaze preko mrtvih kao da hodaju po crvenom tepihu. Sve na šta naiđete je kolateralna šteta. Ko im je kriv što su se zatekli na vašem putu. 

Građanska opcija podrazumeva pre svega antifašizam. Vi niste antifašista. Vi ste otvoreni protivnik antifašista. Nakon izbora ste pokazali svoje eksstremno nacionalističko lice. Pri tome beskrupuloznu težnju za vlast po svaku cenu. Pa čak i po nestanak Bosne i Hercegovine. Prvi korak nakon izbora vam je bio odlazak na noge višestruko kažnjavanom kriiminalcu Čoviću, osobi koja je skoro deceniju blokirala i opstruisala BiH, koji je otvoreno pretio teritorijalnim razgraničenjem (nadam se da razumete šta to znači), koji je na pozicije u organe vlasti postavljao niskotarifne poslušnike koji su slepo izvršavali njegove naredbe, koji ne priznaje presude međunarodnih tribunala i koji je zakleti neprijatelj građanske BiH. Pa ste onda potrčali u Laktaše kod svog drugog partnera Dodika koji se po vašem kazivanju promenio. Kao, on nije više onaj isti Dodik. Tu ste bili u 'pravu'. I nije isti. Sada je, na krilima vaše, Fortine i Nikšiceve podrške, sto puta gori. Odlikovao je fašističkog ratnog zločinca Putina kratko nakon vaše košarke na njegovom terenu. Svaki dan je ucenjivao, pretio, donosio zakone na štetu BiH i obavio 75% posla do otcepljenja. Ne sećam se da ste mu se snažno suprotstavili ni vi ni Forto ni ograničeni mediokritet Nikšić. 

Sad ste počeli pretiti građanima, svima koji ne misle kao vi. Napujdali ste svog smešnog, krezubog šnaucera Katicu da pravi zakon o verbalnom deliktu po uzoru na vaše idole Dodika i Čovića. Ko zucne protiv vas na društvenim mrežama ili u medijima, Katicini žbirovi (koje mi plaćamo da rade a ne zevzeće na Tviteru, Fejsbuku, Instagramu...) će nas blokirati, pozvati na informativni razgovor ili podneti prijavu. Vi nas svakodnevno nazivate botovima. Bot ste vi a ne ja i hiljade drugih koji nisu glasni kao ja. Ja imam svoje ime i prezime, imam iza sebe impresivnu umetničku karijeru koja mi daje za pravo da ljude gledam u lice i kažem im svoje mišljenje. Nisam ničiji bot. Borila sam se protiv SDA i objavila knjigu o njihovoj štetnosti, o nesreći koju su doneli našem narodu, o ogromnoj armiji uhleba koji nas guše, obesmišljavaju institucije i celi sistem, o nemilosrdnoj korupciji, o zaposedanju pravosuđa i nesmetanom kriminalu od portira do premijera. Za razliku od vas, borila sam se i protiv HDZ-a, SDS-a, HDZ 1990, SBB-a, Pravaša, SNSD-a... Vama je njihov kriminal i secesionizam normalan a SDA-ov nenormalan. Počeli ste konačno hapsiti ljude o čijem kriminali zna sve čaršija ali, eto nije znala policija. Hocete li tu istrajati, baš me zanima? Hoćete li hapsiti Sebiju, Asima, Zukića, Bakira... hoćete li hapsiti Čovića, Diku Slezaka, prof. Antu Kvesića... hoćete li hapsiti Dodika, Stanivukovića, Nešića, Čosića, Stankovića? Na kraju, hoćete li hapsiti i vaše lopove, Nikšića, vas, Mandića, Čengića... ili to samo važi za rezervne igrače. Vi ste krivi za uništenje K.K. Bosne, za otuđenje inventara u ZOI 84, za nelegalnu diplomu, za netransparentno stečenu imovinu koju ste haman svu prepisali na suprugu. K.K. Bosnu ste uništili kad ste izmuzli svu lovu koje je tada bilo tamo i zbog jednog vrlo bitnog momenta, shvatili ste da nikada nećete biti Bosnina legenda. Bili ste prosečan igrač kakvih je u USD K.K. Bosna bilo na desetine a pokazalo se i vrlo loš menađer. Ako je već tako a tako je, uništi, povali i to nacionalno sportsko blago. Takav pokazani karakter je već prvi znak da vam se ništa ne može verovati. 

Vaši politički potezi i javni nastupi su bedni. Samo otkrivaju ogromno nepoznavanje političke teorije i misli (bez obzira kojoj opciji želite da se priklonite). Uvek govorite ofucanim rečnikom političkih skorojevića koji koristi i veliki broj vaših saradnika. Očigledan je i nedostatak obrazovanja. Od osoba sa završenom Višom trenerskom školom se ne očekuje više ali od ministra se traži puno, puno više. U vašim istupima primećuje se nedostatak kulture. Celi život sam provela u pozorištu, vrlo redovno posećivala izložbe, tribine, književne promocije, poetske recitale... vas nikada nisam na tim mestima videla. A, da ste bili, lako bi vas uočila. Izrasli ste kao hibridni kukuruz u mom zavičaju. Kao što znamo, hibridi daju veci urod ali je slabog kvaliteta. Morate raditi na sebi. 'Životna škola' je dovoljna za hamše, šanere, kriminalce i došlje koji su vaši fanovi. Za intelektualno i građansko društvo u BiH je stvar prezira. Vi u ovom mandatu predstavljate BiH pred svetom, pred ministrima, obrazovanim eruditama koji će vas brzo prokužiti i postaćete predmet šprdnje kao što su Dodik, Dačić, Grlić Radman.... 

U javnim istupima se uvek pozivate na volju birača. Kao, imate pravo da budete uslužni servis nezaježljivim zahtevima Dragana Čovića i da ispunjavate njegove želje jer ste pobedili na izborima. Predstavljate to kao volju građana. Je li baš sve to tako Dino? Neće biti. Službena statistika ne misli tako. Ovako stoje stvari: ukupno biračko telo u BiH je 3 368 666 biraca. NiP & koalicija je osvojio 79 555 glasova. 2,36 %!!! Skoro 3 miliona ljudi vas nije htelo. U FBiH je sledeća situacija: imamo 2 109 344 biraca i 67 191 glas za NiP & satelite. Ni 3,2 % glasova ukupnog biraćkog tela!!! Za vašu stranku nije glasalo 2 042 153 građana!!!! O kakvoj volji birača vi pričate???? 

OKANITE SE VIŠE PRIČA O IZBORNOJ VOLJI GRAĐANA. Građani nisu želeli ni vas ni vaše kompanjone. 

Na kraju vam moram skrenuti pažnju na vrlo bitnu činjenicu o kojoj morate voditi računa. U vašem nastojanju da se obračunate sa SDA koristite se istim metodama kao SDA. Naravno, svaki surogat je gori od originala, pa tako stoje stvari i sa vama. Već ste, uz pomoć okupatora Šmita i Marfija, od SDA napravili žrtvu. Rezultati vaše vladavine će biti katastrofalni. Već se sada to vidi. Ukoliko u SDA ne dođe do neke unutrašnje borbe za vlast i raspada stranke na više frakcija, SDA će vas pomesti na sledećim izborima. Nestaćete sa političke scene a Nikšić, Forto i vi ćete biti hapšeni i osuđeni za veleizdaju i sve moguće kriminale o kojima vaši politički oci sve znaju jer su vam to oni omogućili. Naravno, to će biti i katastrofa za BiH. 

Ja, Margit Tomik Levi, penzionisana primadona Opere a ne nekakav SDA bot. 

P.S. O vašem pokušaju da diskreditujete Željka Komšića i DF, po naredbi vašeg uzoritog poglavnika psihopate od Radobolje, ću pisati drugi put. Preširoka je to tema i zahteva više prostora. Željko i DF su iz drugog filma, ni nalik vašem. Malo su zalutali u postizbornom periodu i bezraznožno se priheftali uz SDA sa kojim nemaju nikakvu sličnost. A vi, Catri ste nalik SDA kao jaje jajetu."

DINI KONAKOVIĆU – NIJE TROJKA DINO, PROFULIO SI ZICER Ako vam to išta znaci i ako vam Bosna i Hercegovina išta...

Posted by Margit Tomik-Levy on Sunday, 14 May 2023

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...