VELIČANSTVEN POČETAK FINALA PLAY OFF-a: Epski obračun Jokića i Davisa u velikoj pobjedi "Denvera" protiv "Lakersa"

Naredna utakmica ova dva tima igra su u Denveru u noći sa četvrtka na petak.

  • Sport

  • 17. Maj 2023  

  • 0

"Denver Nuggetsi" savladali su sa 132-126 "Los Angeles Lakerse" u prvoj finalnoj utakmici play offa Zapadne konferencije NBA lige. Predvođeni nevjerovatnim Nikolom Jokićem oni su od početka preuzeli vodstvo i zadržali ga do kraja utakmice. Iako je ta prednost u pojedinim dijelovima igre iznosila više od 20 poena, u finišu posljednje četvrtine "Lakersi" su uspjeli doći na tri poena, ali to je bilo sve što su uspjeli uraditi. 

Nikola Jokić ubacio je 34 poena, imao 14 asistencija i 21 skok. Odličnu podršku mu je davao Jamal Murray koji je utakmicu završio sa ubačenim 31 poenom.

Anthony Davis je nakon  slabog početka u nastavku odigrao još jednu veliku utakmicu i sa 40 peona, uz odličan procenat šuta, bio najefikasniji igrač utakmice. LeBron James dodao je 26 poena, 12 skokova i 9 asistencija.

Naredna utakmica ova dva tima igra su u Denveru u noći sa četvrtka na petak.

(SB)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...