SASTANAK DENISA BEĆIROVIĆA I SADIKA EF. FAZLAGIĆA: " Povratnici moraju imati adekvatnu podršku"

Fazlagić je upoznao Bećirovića s aktuelnim problemima Bošnjaka u Trebinju

  • Politika

  • 21. Maj 2023  

  • 2

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović posjetio je Trebinje gdje je razgovarao sa stanovnicima o aktuelnim pitanjima u tom gradu, kao i izazovima s kojima se suočavaju povratnici.

Bećirović je posjetio i prostorije Medžlisa Islamske zajednice Trebinje gdje se susreo sa glavnim imamom hfz. Sadikom-ef. Fazlagićem.

Fazlagić je upoznao Bećirovića s aktuelnim problemima Bošnjaka u Trebinju. Istakao je da je saradnja sa lokalnim vlastima zadovoljavajuća, ali da može biti i bolja, te da se pokušava dodatno unaprijediti.

Tokom susreta, istaknuto je da je briga o povratnicima u ovom području jedno od najvažnijih pitanja, te da povratnici moraju imati adekvatnu podršku. Sagovornici su naglasili da je bez političke i ekonomske stabilnosti teško očekivati značajniji povratak Bošnjaka u Trebinje, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...