Svijet
VOLODIMIR ZELENSKI POTVRDIO: "Dobili smo ozbiljnu, moćnu ponudu aviona F-16, naši partneri znaju..."
Prije 16 min0
(...) šećer koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mjestu i ne pojede u što kraćem roku.
Gastro
23. Maj 2023 23. Maj 2023
0
Sezona je jagoda, a osim u svježem izdanju, te crvene slatkice neodoljive su i u džemu.
Donosimo recept za domaći džem od jagoda koji ne sadrži ni šećer ni konzervanse, a toliko ga je lako napraviti da će uspjeti i početnicima u kuhinji.
Sastojci za džem od jagoda bez šećera i konzervansa:
1 kg jagoda
60 ml limunova soka
3 kašičice naribane korice limuna
70 g meda
Postupak za džem od jagoda:
1. Očišćene jagode usitnite ili ih pasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu.
2. Dodajte ostale sastojke: naribanu koricu limuna, sok od limuna i med. Dobro promiješajte i stavite kuhati na srednje jakoj vatri uz često miješanje.
3. Kada je smjesa dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 35 do 45 minuta kuhanja, džem je gotov i nakon hlađenja spreman za konzumaciju.
Džem čuvajte u frižideru i pojedite ga unutar dvije sedmice. S obzirom na to da ne sadrži šećer, koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mjestu i ne pojede u što kraćem roku.
(Zadovoljna.hr)
Svijet
VOLODIMIR ZELENSKI POTVRDIO: "Dobili smo ozbiljnu, moćnu ponudu aviona F-16, naši partneri znaju..."
Prije 16 min0
Hronika
UOČILI GA GRAĐANI: Iz rijeke Drine izvučeno tijelo nepoznatog muškarca
Prije 19 min0
Politika
VEĆINA TIJESNA. ALI JE ZATO KONTO "PREŠIROK"; MJESEC BEZ SJEDNICE: Zašto već duže vrijeme ne zasjeda Parlament FBiH?
Prije 26 min0
Sport
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: Okupljanje nogometne reprezentacije BiH danas u Zenici
Prije 33 min0
Gastro
SPECIJALITET IZ NJEMAČKE: Za tren oka napravite vrhunski desert i iznenadite ukućane… (VIDEO)
05. Jun. 20230
Gastro
FANTAZIJA OKUSA: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne…. (VIDEO)
06. Jun. 20230
Gastro
TREŠNJE SU SAVEZNIK ZDRAVLJA, A NJIHOVO JE VRIJEME: Najbolje ih je jesti svježe, ali su odlične i u desertima
05. Jun. 20230
Gastro
SERVIRAJTE UZ SUHU RIŽU: Za ovo jelo se koriste prsa ili otkošteni ostali dijelovi pileta, a može se pripremati i sa...
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.