Ekonomija
SLOBODNO PAKUJTE KOFERE: Ovdje konobari uzimaju i do 4.000 eura samo od bakšiša
Prije 7 min0
(...) šećer koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mjestu i ne pojede u što kraćem roku.
Gastro
23. Maj 2023 23. Maj 2023
0
Sezona je jagoda, a osim u svježem izdanju, te crvene slatkice neodoljive su i u džemu.
Donosimo recept za domaći džem od jagoda koji ne sadrži ni šećer ni konzervanse, a toliko ga je lako napraviti da će uspjeti i početnicima u kuhinji.
Sastojci za džem od jagoda bez šećera i konzervansa:
1 kg jagoda
60 ml limunova soka
3 kašičice naribane korice limuna
70 g meda
Postupak za džem od jagoda:
1. Očišćene jagode usitnite ili ih pasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu.
2. Dodajte ostale sastojke: naribanu koricu limuna, sok od limuna i med. Dobro promiješajte i stavite kuhati na srednje jakoj vatri uz često miješanje.
3. Kada je smjesa dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 35 do 45 minuta kuhanja, džem je gotov i nakon hlađenja spreman za konzumaciju.
Džem čuvajte u frižideru i pojedite ga unutar dvije sedmice. S obzirom na to da ne sadrži šećer, koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mjestu i ne pojede u što kraćem roku.
(Zadovoljna.hr)
Ekonomija
SLOBODNO PAKUJTE KOFERE: Ovdje konobari uzimaju i do 4.000 eura samo od bakšiša
Prije 7 min0
Mini market
"PRLIĆ" RADMAN NA RUBU NORMALNOG: "Dobili smo podršku Izraela za promjenom izbornog zakona u BiH"
Prije 13 min0
Evropa
VELIKI POŽAR U PARIZU: U gašenju učestvuje šezdeset vatrogasnih vozila, požar izbio na... (VIDEO)
Prije 17 min0
Auto
AUTO-INDUSTRIJA NA IVICI SLOMA: Ovom gigantu proizvodnja pala za trećinu
Prije 20 min0
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.