O SNIMCI KANADSKOG PREMIJERA BRUJI CIJELI SVIJET: Ovakav potez nikada nije napravio nijedan državnik u posjeti stranoj zemlji…

Trudeau, koji je bio u trodnevnoj posjeti u Južnoj Koreji kako bi obilježio 60 godina bilateralnih odnosa, ovo nije prvi put da postaje viralan zbog svog ponašanja prilikom susreta s drugim kolegoma političarima.

  • Svijet

  • 24. Maj 2023  

  • 0

Kanadski premijer Justin Trudeau dobio je pohvale u Južnoj Koreji jer je tokom fotografiranja s jednim od najvažnijih političara u zemlji zauzeo neobično širok položaj nogama koji smanjuje visinu, piše Telegraph.

Slika kanadskog premijera kako nespretno stoji s razmaknutim nogama kako bi izgledao manji i odgovarao visini Kim Jin-pyoa, predsjednika južnokorejske Nacionalne skupštine, postala je viralna.

Tokom snimanja rukovanja, Kim se dobrodušno podigao na vrhove prstiju kako bi pokušao nadoknaditi visinsku razliku od 20 centimetara između dvojice muškaraca, a onda je Trudeau, koji je visok 186 cm, uzvratio tako što je prvo savio koljena, a zatim raširio noge kako bi se visinski poravnao s predsjednikom južnokorejske Nacionalne skupštine.

Gestu kanadskog čelnika pozdravili su korejski mediji, a list Chosun Ilbo komentirao je da je to bila "dirljiva scena" koja je natjerala političare i dužnosnike u prostoriji da "prasnu u smijeh".

YTN, lokalni medij, izvijestio je da je zbog tog poteza Trudeau izgledao kao da mu je krivo što je visok, a Toronto Star ponudio je vlastitu analizu, citirajući jednog svog građanina korejskog porijekla, koji je objasnio da je u Južnoj Koreji to znak poštovanja.

Trudeau, koji je bio u trodnevnoj posjeti u Južnoj Koreji kako bi obilježio 60 godina bilateralnih odnosa, ovo nije prvi put da postaje viralan zbog svog ponašanja prilikom susreta s drugim kolegoma političarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...