ISTRAŽILI PRAGMATIČNI NIJEMCI: Znate li koliko dugo treba voziti da vam se prazan akumulator napuni u vožnji!?

No ključno je pitanje koliko daleko morate voziti da se akumulator napuni dovoljno za sljedeće pokretanje?

  • Auto

  • 24. Maj 2023  

  • 0

Nakon što vas ujutro dočeka neugodno iznenađenja i automobil ne možete pokrenuti zbog praznog akumulatora, obično potražimo pomoć komšija kako bi smo kablovima pokrenuli motor vozila.

No ključno je pitanje koliko daleko morate voziti da se akumulator napuni dovoljno za sljedeće pokretanje?

Njemački autoklub (ADAC) preporučuje nešto duže vrijeme vožnje ili dužu udaljenost u jednom potezu.

Zapravo, teško se može dati tačan broj kilometara i minuta, jer vrijednost ovisi o mnogim faktorima kao što su starost akumulatora, performanse alternatora i vanjska temperatura.

Postoji pravilo: pola sata vožnje, a najviše cijeli sat u lošim uvjetima, trebalo bi biti dovoljno da akumulator bude dovoljno napunjen. U tom periodu ne gasite motor. Vozite normalnom brzinom i ne morate podizati broj okretaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...