PREMINUO NIJEMAC KOJI JE NAJDUŽE BIO NA "SOCIJALI": Proslavio se rečenicom "svako ko radi je glup"

Arno Dübel bio je najdugovječniji građanin Njemačke koji je živio na državnom trošku, a socijalna pomoć plaćala mu je najam stana i ostale troškove

  • Šareni svijet

  • 24. Maj 2023  

  • 0

Preminuo je Arno Dübel, najpoznatiji nezaposleni Nijemac, piše Bild.

Dübel je umro prije dvije sedmice u 67. godini u Hamburgu. Detalji smrti nisu poznati, a mediji navode da je posljednje godine života proveo u domu za stare.

Dübel je bio najdugovječniji nezaposleni čovjek u Njemačkoj koji je živio na državnom trošku, a zbog jedne izjave mnogi su ga proglasili “najdrskijom nezaposlenom osobom” u državi.

Dübela je njemačka javnost upoznala prije dvadesetak godina kada je izrekao čuvenu rečenicu: “Svako ko radi je glup.”

Arno Dübel bio je najdugovječniji građanin Njemačke koji je živio na državnom trošku, a socijalna pomoć plaćala mu je najam stana i ostale troškove, čime se hvalio u talk showovima u Njemačkoj.

Godine 2010. Arno Dübel snimio je pjesmu Der Klugere kippt nach. Njegova estradna karijera nije uspjela – poprskan je pivom i izviždan na prvom nastupu uživo. U međuvremenu je poželio postati i glumac, ali se i to izjalovilo.

Godine 1986. obolio je od plućne bolesti, koja je s vremenom postala hronična. Ne zna se je li to i razlog njegove smrti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...