GOETHE-INSTITUT TUGUJE ZA JEDNIM OD NAJZNAČAJNIJIH BH. KNJIŽEVNIKA: Podijelite uspomene na Dževada Karahasana, ostavite poruku i budite dio Knjige sjećanja

U znak sjećanja na Dževada Karahasana i njegov rad, na ulazu u foaje postavili smo fotografiju s buketom cvijeća i položili knjigu žalosti koju želimo pokloniti supruzi Dževada Karahasana", naveli su.

  • Kultura

  • 24. Maj 2023  24. Maj 2023

  • 0

Književnik Dževad Karahasan, preminuo je u petak, 19. maja u 70. godini.

Komemoracija u čast Karahasanu bit će upriličena na Filozofskom fakultetu sutra (četvrtak 25. maja) u 11:00 sati u velikom amfiteatru, dok će na Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine komemoracija biti održana u petak u 11 sati.

Dženaza uvaženom profesoru klanjat će se u petak, 26. maja, s početkom u 15 sati u haremu Ali-pašine džamije u Sarajevu.

Goethe-Institut u svojim prostorijama u Sarajevu položio je knjigu žalosti koju žele pokloniti supruzi Dževada Karahasana.

"Kao što ste ovu tužnu vijest mogli pročitati u medijima i na našoj web stranici, prošlog petka je preminuo Dževad Karahasan.

Goethe-Institut tuguje za jednim od najznačajnijih bosansko-hercegovačkih književnika, velikim humanistom i prijateljem našeg Goethe-Instituta, još od njegovog osnivanja i dao je neprocjenjiv doprinos kulturnim odnosima između Njemačke i Bosne i Hercegovine te mu je za 2012. godine dodijeljena Goethe-Medalja (Goethe-Medaille).

U znak sjećanja na Dževada Karahasana i njegov rad, na ulazu u foaje postavili smo fotografiju s buketom cvijeća i položili knjigu žalosti koju želimo pokloniti supruzi Dževada Karahasana. Ako ste osobno poznavali gospodina Karahasana i/ili biste željeli izraziti svoju zahvalnost, tugu i sućut njegovoj supruzi ili njegovoj porodici i prijateljima, slobodno upišite nešto u knjigu žalosti. Naši posjetitelji, gosti i partneri također imaju priliku nešto unijeti u knjigu", saopćili su iz Goethe-Instituta.

Kao što ste ovu tužnu vijest mogli pročitati u medijima i na našoj web stranici, prošlog petka je preminuo Dževad...

Objavljuje Goethe-Institut Bosnien und HerzegowinaSrijeda, 24. svibnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...