SZIJJARTO NA SKUPU U BEOGRADU: "Vašem predsjedniku moramo zahvaliti što smo sada bratski narodi"

"Što ste jači vi, to bolje za nas. Podržavajte svoj predsjednika i izgradnju jače Srbije", zaključio je.

  • Vijesti

  • 26. Maj 2023  

  • 3

Šef mađarske diplomatije Peter Szijjarto govorio je na današnjem Vučićevom skupu u Beogradu, istaknuvši da on predstavlja narod koji Srbe smatra bratskim.

"Čast mi je ponovo stajati pred vama poslije četiri godine. Ja predstavljam narod koji vas Srbe smatra bratskim narodom, ali nije uvijek bilo tako. Naša zajednička historija nas je stavila pred mnogo iskušenja. Često smo jedne druge doživljavali kao neprijatelje, ali sada smo postali bratski narodi. Kome možemo zahvaliti za to, jasno, Vučiću", poručio je Szijarto.

Naveo je da je to Vučić postigao, jer umjesto historijskog neprijateljstva, sada imamo historijsko prijateljstvo među narodima.

"Srbija se prema Mađarskoj, to može da posluži kao primjer za cijeli svijet, odnosi bratski. Ako srpski tim igra protiv nekoga, osim nas, uvijek navijamo za Srbe. Prijatelji, mi i vi se suočavamo s istim izazovima. Suočavamo se bespoštednim napadima međunarodnog liberalnog mainstreama", naveo je.

Govoreći o tome zašto ih napadaju, konstatovao je da je to zato što se zalažu za nacionalne interese.

"Napadaju se jer smo za porodične vrijednosti. Zajedničko nam je i to što imamo političke snage u našim zemljama koji služe stranim interesima. Moraju biti poražene na izborima, i sreća je što se to često dešava", kazao je.

Na kraju je naveo da će biti istrajni i da će nastaviti da grade snažnu Srbiju ali i snažnu Mađarsku.

"Što ste jači vi, to bolje za nas. Podržavajte svoj predsjednika i izgradnju jače Srbije", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...