BURNE REAKCIJE ZBOG SKAKE I LAGUMDŽIJE: Pogledajte šta je o svemu kazala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić…

Skaka je, navodno, zbog korisnih informacija koje ima izbjegao spektakularno hapšenje i lisice na rukama, a za pomoć tužiocima mogao bi sebi dodatno olakšati cijeli proces.

  • Mini market

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 4

Akcija u kojoj se "provjerava" smijenjeni bh. ambasador u Kataru i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka simbolično se naziva Vizionar.

Imajući u vidu kuda bi mogla odvesti, reklo bi se da naziv nije slučajno odabran jer bi istraga mogla otići i do Zlatka Lagumdžije, kandidata člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića za ambasadora u UN-u.

"Slobodna Bosna" nedavno je izvijestila o saznanjima iz izvora bliskih istrazi koje je Ljudski.ba objavio, a koja govore da se sa Skakom, navodno, pravi dogovor da tužioce dovede i do Lagumdžije, jer se odavno sumnja da je učestvovao u nestanku vrijednih umjetničkih dijela iz zaostavštine Adila Zulfikarpašića, ali i njegove uloge u mešetarenju oko vrijednosti umjetničkih djela koja su se nabavljala i poklanjala preko Gradske uprave.

Istražioce interesuje gdje je i kako završilo jedno od vrijednih dijela velikana bosanskog slikarstva Ismeta Mujezinovića, te da li su i kako falsifikovana određena umjetnička djela. 

Skaka je, navodno, zbog korisnih informacija koje ima izbjegao spektakularno hapšenje i lisice na rukama, a za pomoć tužiocima mogao bi sebi dodatno olakšati cijeli proces.

U nastavku pogledajte šta je o svemu kazala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...