DRAMA IZNAD MORA: Pogledajte agresivan manevar kineskog borbenog aviona u blizini američkog zrakoplova...

Vojno zapovjedništvo Sjedinjenih Američkih Država objavilo je snimak.

  • Svijet

  • 31. Maj 2023  

  • 0

Kineski borbeni zrakoplov izveo je "nepotrebno agresivan" manevar u blizini američkog vojnog zrakoplova iznad Južnog kineskog mora u međunarodnom zračnom prostoru, objavile su u utorak Sjedinjene Države.

U saopćenju, vojno zapovjedništvo Sjedinjenih Država odgovorno za Indo-Pacifik navelo je da je kineski zrakoplov J-16 izveo manevar prošle sedmice i prisilio američki zrakoplov RC-135 da leti kroz pokrenutu turbulenciju.

Takva se presretanja događaju povremeno. U decembru je kineski vojni zrakoplov prišao na 10 stopa (3 metra) zrakoplovu američkih zračnih snaga i prisilio ga na manevre izbjegavanja kako bi izbjegao sudar u međunarodnom zračnom prostoru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...