Politika
"NEKI SRBI SU VRIJEDNIJI OD DRUGIH": Političari u RS i smrt Srba na Kosovu iskoristili za obračun sa Sarajevom
Prije 28 min0
Lisnato tijesto jedan je od najboljih pomagača u kuhinji. Otkako u trgovinama možemo pronaći gotovo lisnato tijesto, priprema slanih i slatkih delicija lagan je, zabavan i brz posao koji uspijeva baš svima.
Gastro
03. Jun. 2023 03. Jun. 2023
0
Ako očekujete goste ovog vikenda, ili želite obitelj počastiti ukusnim zalogajima, pročitajte sljedeće retke jer vam donosimo recept za brzinsku otvorenu pitu s lisnatim tijestom i povrćem u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
250 g mladog kravljeg sira
1 kašika kiselog vrhnja
1 jaje
10-ak listova blitve
2 čehna bijelog luka
2 male tikvice
paradajz
cherry paradajz
Za premaz prije pečenja:
umućeni žumanjak s malo vrhnja
Za premaz nakon pečenja:
maslinovo ulje
peršun
bosiljak
bijeli luk
Dodatno:
Feta sir
Priprema:
1. Tikvice i paradajz narezati na kolutove i posoliti, cherry paradajz prepoloviti.
2. Pomiješati mladi sir, kiselo vrhnje, jaje, sitno sjeckanu blitvu, protisnuti bijeli luk i posoliti.
3. Razvaljati tijesto i izrezati kvadrate. Zarezati kvadrate oko rubova. U sredinu staviti nadjev sa sirom pa rasporediti tikvice i paradajz. Rubove premazati žumanjkom i vrhnjem. Po želji posoliti.
4. Ubaciti u rernu zagrijanu na 210 stepeni i peći 17 minuta.
5. Pečene kvadratiće premazati maslinovim uljem i dodacima, a na samom kraju na vrh dodati feta sir.
Prijatno!:)
(Index.hr)
Politika
"NEKI SRBI SU VRIJEDNIJI OD DRUGIH": Političari u RS i smrt Srba na Kosovu iskoristili za obračun sa Sarajevom
Prije 28 min0
Auto
DOSTAVLJAČ HRANE PRATIO NAVIGACIJU PA ZAVRŠIO U JEZERU: Bit će optužen za nesavjesno upravljanje...
Prije 51 min0
HiTec
UPOZNAJTE MIKU: Poljska kompanija imenovala humanoidnu robotkinju izvršnom direktoricom
Prije 1h0
Kultura
HISTORIJSKI MUZEJ BiH DOMAĆIN IZLOŽBE: U našu zemlju stiže prvo izdanje eksperimentalnog izložbenog formata "Koralni greben. Regenerativni dizajn"
Prije 1h0
Gastro
KASNO STE DOŠLI S POSLA I NE ZNATE ŠTA ĆETE ZA RUČAK: Ovaj obrok uvijek "pali"Tjestenina sa piletinom
26. Sep. 20230
Gastro
BRZO, A UKUSNO: Samo dodajte jaja u rezance i bit ćete zadivljeni rezultatima… (VIDEO)
27. Sep. 20230
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite tulumbe prema našem receptu, nema šanse da ne uspiju… (VIDEO)
26. Sep. 20231
Gastro
BRZO SE PRAVI, JOŠ BRŽE "NESTAJE": Napravite čokoladni keks sa narandžom po ovom receptu
27. Sep. 20230
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.