UDAR NA KOMŠIĆEVU SUPRUGU – POLITIČKO DNO: Odraz primitivizma "neovisnih" komentatorki...

Tolerantni na nepotizam raznih Isaka, udomljavanje Čovićevih srodnika i Dodikov primitivizam, dijelovi Trojke čine sve da pomislimo kako su rano izgubili kompas, ali i dostojanstvo koje krasi kulturnog i društveno osviještenog čovjeka.

  • Mini market

  • 04. Jun. 2023  05. Jun. 2023

  • 12

Da političko, ali i "analitičko" dno može u BiH biti još dublje svjedočili smo posljednjih dana.

Besramno, bezidejno i beskrajno licemjerno se politički obračunavati sa protivnikom dirajući mu u obitelj. “Pucati” u člana Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića možda pojedincima izgleda popularno jer remeti pojedine ambicije predstavnika međunarodne zajednice i “neizbježnih” partnera koji BiH nisu i vjerojatno neće nikada prihvatiti kao svoju državu, piše Ljudski.ba.

Novi plitko političko-analitički udar na Komšića diskreditiranjem njegove supruge koja je odavno žrtva bijesa osvetničke politike, odraz je primitivizma političke scene, ali i rektalnog alpinizma "neovisnih" komentatora društvene zbilje. Tolerantni na nepotizam raznih Isaka , udomljavanje Čovićevih srodnika i Dodikov primitivizam, dijelovi Trojke čine sve da pomislimo kako su rano izgubili kompas, ali i dostojanstvo koje krasi kulturno i društveno osviještenog čovjeka.

Iako lično mislim da i pojedinci iz DF-a ponekad lako i pretjerano u političkoj borbi koriste pojam izdajnici, to ne smije biti argument da se u "bosanskom blatu" guraju nevine osobe, a posebno majke, supruge i djeca koje nikada nisu bile direktni sudionici političkih procesa.

Udri muški

Posljednji napad na Komšića samo je još jedan dokaz da još živimo predpolitičko doba gdje u areni jedino šanse imaju gladijatori i grabežljivci. Tužno je i žalosno Komšićevu suprugu svoditi na domaćicu koja bi trebala biti sretna jer njena supruga voljom građana ove zemlje prima predsjedničku platu čekajući da joj muž prebaci nešto na račun da bi mogla u kupovinu. Tužnija od toga je tišina nevladinih organizacija koje se "bore" za ženska i druga pojedinačna prava.

Svako treba da ima pravo izbora u životu, pa i da bira svoje političke predstavnike. U nedostatku konkretnih rješenja politike opet se svađaju oko patriotizma kao neiscrpne teme za zabavu siromašne mase pri čemu se svjesno mijenjaju teze na svim stranama.

Trojku je pogodilo prozivanje od strane DF-a, nakon što je dogovorena radna grupa za pripremu izmjene Izbornog zakona. Iz DF-a neće da vide kako značajnije promjene koje zadiru u Ustav BiH promjene ne može biti bez njih i SDA, a Trojka neće da prizna kako nas vraća u vrijeme koje su kritikovali jer se dogovori izvlače iz institucija BiH. Uz to, iako se pozivaju na manjak ruku, u radnu grupu nisu uključili opoziciju. Razlog nam možda nesvjesno otkriva predsjednik SNSD Milorad Dodik koji je "naciljao" promjenu CIK-a. Stara je poslovica u BiH da izbore ne odlučuju oni što glasaju, već oni što broje glasove.

Ugasili firmu, ojadili uposlenike

U toj političkoj borbi nema argumenata. Samo "izdajnici" koji će prodati suverenitet BiH Zagrebu i Beogradu sa jedne i sa druge strane, "hulje" kojima je patriotizam posljednje utočište. Ni jedni ni drugi sigurno nisu potpuno u pravu, ali za to je najmanje kriva Komšićeva supruga, jer je za životnog saputnika izabrala čovjeka koji je uprkos poziciji odolio izazovima korupcije. Komšić je rijedak političar kojem još nisu pronašli da je "krao", inače bi odavno završio na nekoj „crnoj listi“ ili sa lisicama na rukama. To ne znači da oko njega nema ljudi koji već nisu, ili neće odoliti izazovima koji dolaze s pozicijom koju obavljaju. Ali to je već njihov obraz. U politici se svakome u stranku uvuče jedan broj onih koji tu nisu samo zbog ideje.

Zato, ostavite Komšićevu suprugu na miru, ostavite, majke i djecu na miru. Nad Sabinom, (tako se zove žena op. aut.) opet se iživljava dio onih koji su ostavili bez posla samo zato jer je Komšićeva supruga. Ne samo to. Ugasili su njenu firmu i ojadili i druge uposlenike, jer većinu u politici još uvijek ne zanima egzistencija građana. Iz Trojke tvrde da su drugačiji, ali to nam tek trebaju pokazati. Udar na Komšića preko Sabine ne obećava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...