MILIONER IZ BOSNE ŠIRI BIZNIS: Nakon niza investicija, sada ulaže 50 miliona maraka u privatnu bolnicu…

Uz dvije velike i jednu malu operacijsku salu, sobe za postoperativnu skrb, stacionar i šest apartmana u ovoj će bolnici biti i svi drugi sadržaji kakvi se mogu naći u najmodernijim i najboljim svjetskim klinikama.

  • Ekonomija

  • 05. Jun. 2023  

  • 1

Izgradnja privatne bolnice u Čepinu, u susjednoj Hrvatskoj, koja bi svoja vrata pacijentima trebala otvoriti krajem ove ili početkom sljedeće godine i u kojoj će u sljedećih godinu dana posao naći oko stotinu medicinskih radnika, jedan je od najvažnijih zdravstvenih projekata moderne Hrvatske, koji potpisuju jedan ugledni liječnik svjetskog glasa i jedan od najuspješnijih i najbogatijih biznismena u regionu.

Na njemu su se, naime, udružili prof. dr. sc. Milomir Ninković, svjetski stručnjak u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, i Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe, najveće poljoprivredne i prehrambene grupacije u Hrvatskoj.

Riječ je o privatnoj bolnici vrijednoj 25 miliona eura, koja će se prostirati na 6.500 kvadrata i koja će pružati vrhunske usluge i liječenje na području plastične i rekonstruktivne kirurgije, urologije, dentalne medicine, oftalmologije i interne medicine.

Uz dvije velike i jednu malu operacijsku salu, sobe za postoperativnu skrb, stacionar i šest apartmana u ovoj će bolnici biti i svi drugi sadržaji kakvi se mogu naći u najmodernijim i najboljim svjetskim klinikama.

Inače, Pipunić je rodom iz Modriče, gdje i danas ima veliki posjed i nesebično pomaže povratnike u tom kraju, a jedno vrijeme bio je i predsjednik Udruge Prsten, aktivne na području promicanja i zaštite tradicije, kulture, ekonomske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja, koja u susjednoj Hrvatskoj okuplja Hrvate porijekom iz BiH i nesebično pomaže povratnike u Bosni i Hercegovini, piše Ljudski.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...