MILIONER IZ BOSNE ŠIRI BIZNIS: Završena dva velika projekta vrijedna više od 90 miliona maraka...

Privatna specijalna bolnica na 6.500 kvadratnih metara planirana je kao internacionalni medicinski centar s vodećim stručnjacima.

  • Ekonomija

  • 18. Okt. 2023  

  • 0

U Slavoniji završena su dva velika projekata Žito grupe, ukupne vrijednosti 46 miliona eura – specijalna bolnica i hotel u Čepinu.

Predstavljanje je najavljeno za 18. novembra, a zanimljivosti vezanih za poslovanje i u budućnosti neće manjkati. Novi zdravstveni projekt u privatnom sektoru dolazi kao rezultat udruživanja znanja i novca. Do izražaja dolazi iskustvo i u svjetskim medicinskim krugovima ime Milomira Ninkovića, uglednog stručnjaka u području plastične i rekonstruktivne kirurgije koji se potpisuje pod projekt, javlja Ljudski.ba.

Ninković će karijeru nakon Njemačke nastaviti u Hrvatskoj, rukovođen ambicijom da u Osijek dovede svjetske stručnjake, ali i da pomogne mladim talentiranim liječnicima u odluci da Hrvatsku izaberu za svoj karijerni put. Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe i partner koji je osigurao financiranje kao jedan od najvećih igrača u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru u RH, također je motiviran za ulazak u zdravstveni biznis. S ovim iskorakom, kako su projekti osmišljeni zajedno s kongresnim turizmom, Pipunić želi iza sebe ostaviti nešto trajnije.

Privatna specijalna bolnica na 6.500 kvadratnih metara planirana je kao internacionalni medicinski centar s vodećim stručnjacima plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije te urologije, oftalmologije, ortopedije i drugih djelatnosti, a zapošljavat će stotinu dominantno zdravstvenih djelatnika. Hotel smještajnog kapaciteta od 61 jedinice, 4 zvjezdice, sadrži i wellness prostor veličine 1.500 kvadratnih metara.

Marko Pipunić je rodom iz Modriče, a dugogodišnji je predsjednik i član Udruge Prsten, udruženja bosanskohercegovačkih Hrvata u Zagrebu koji svojim radom i ulaganjem pomažu povratnike u Bosnu i Hercegovinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...