Politika
"NEKI SRBI SU VRIJEDNIJI OD DRUGIH": Političari u RS i smrt Srba na Kosovu iskoristili za obračun sa Sarajevom
Prije 50 min1
S nutritivnog stajališta njihove koristi su vrlo cijenjene. Ovi plodovi dobar su izvor antioksidansa, vitamina C i prehrambenih vlakana, a siromašne su mastima i ne sadrže natrij i holesterol.
Gastro
05. Jun. 2023 05. Jun. 2023
0
Zbog bogatstva nutrijenata i istodobno umjerene količine kalorija, trešnje su odličan izbor za sve one koji paze na tjelesnu masu.
Najbolje ih je jesti svježe, ali od trešanja možete pripremiti brojne slastice, prenosi Faktor.
Ovog puta predlažemo da pripremite osvježavajuću tortu sa sirom i trešnjama.
Potrebni sastojci: 180 g mljevenog keksa, 100 g maslaca, pet jaja, 120 g šećera, 800 g svježeg sira, 200 g milerama, 60 g gustina, 2 kašike soka od limuna, 250 g trešanja.
Postupak pripreme:
Trešnje operite i očistite od peteljki i košpica.
Rastopite maslac i pomiješajte s mljevenim keksima. Smjesu stavite na dno kalupa za tortu promjera 26 centimetara i poravnajte kašikom.
Zagrijte rernu na 140 stepeni Celzijusa.
Žumanjke izmiješajte sa sirom i mileramom. Dodajte limunov sok i gustin i ponovo promiješajte.
U bjelanjke dodajte šećer i smjesu, dobro promiješajte. Pažljivo ih dodajte smjesi sa žumanjcima.
Ravnomjerno izlijte smjesu sa sirom na biskvit. Trešnje rasporedite preko kreme.
Pecite tortu na najnižoj rešetki 65 minuta. Isključite, ali neka torta ostane u rerni još 15 minuta.
Kad se ohladi stavite je u frižider barem na dva sata da se ohladi.
Politika
"NEKI SRBI SU VRIJEDNIJI OD DRUGIH": Političari u RS i smrt Srba na Kosovu iskoristili za obračun sa Sarajevom
Prije 50 min1
Auto
DOSTAVLJAČ HRANE PRATIO NAVIGACIJU PA ZAVRŠIO U JEZERU: Bit će optužen za nesavjesno upravljanje...
Prije 1h0
HiTec
UPOZNAJTE MIKU: Poljska kompanija imenovala humanoidnu robotkinju izvršnom direktoricom
Prije 1h0
Kultura
HISTORIJSKI MUZEJ BiH DOMAĆIN IZLOŽBE: U našu zemlju stiže prvo izdanje eksperimentalnog izložbenog formata "Koralni greben. Regenerativni dizajn"
Prije 1h0
Gastro
KASNO STE DOŠLI S POSLA I NE ZNATE ŠTA ĆETE ZA RUČAK: Ovaj obrok uvijek "pali"Tjestenina sa piletinom
26. Sep. 20230
Gastro
BRZO, A UKUSNO: Samo dodajte jaja u rezance i bit ćete zadivljeni rezultatima… (VIDEO)
27. Sep. 20230
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite tulumbe prema našem receptu, nema šanse da ne uspiju… (VIDEO)
26. Sep. 20231
Gastro
BRZO SE PRAVI, JOŠ BRŽE "NESTAJE": Napravite čokoladni keks sa narandžom po ovom receptu
27. Sep. 20230
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.