VUČIĆ NAKON SASTANKA: "Vrijeme je da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a prije svih..."

Nakon sastanka Vučić je na Instagram profilu napisao kako je "Srbija od prvog dana bila konstruktivan, dosljedan i pouzdan partner u svim procesima koji bi vodili očuvanju stabilnosti cijelog regiona".

  • Regija

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se kasno popodne sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.


Nakon sastanka Vučić je na Instagram profilu napisao kako je "Srbija od prvog dana bila konstruktivan, dosledan i pouzdan partner u svim procesima koji bi vodili očuvanju stabilnosti celog regiona".

"Poručio sam da je vreme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a pre svih formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom. Želim da verujem da deo međunarodne zajednice koji ima najveći uticaj na Prištinu, ima i mehanizme koji mogu da dovedu do konačne realizacije obaveza koje je Priština prihvatila i potpisala pre više od jedne decenije", napisao je Vučić u objavi.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...