JEZIVA PRIJETNJA ZAPADU IZ RUSIJE: "Ako to uradite, onda je kraj svega na ovoj planeti!"

Moskva mjesecima izražava zabrinutost zbog promjene u vrstama naoružanja koje se isporučuje Ukrajini, što je počelo sa malokalibarskim oružjem, a sada uključuje isporuke borbenih aviona.

  • Svijet

  • 08. Jun. 2023  

  • 4

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je u srijedu da bi, ako Zapad opskrbi Ukrajinu nuklearnim oružjem, to dovelo do kraja postojanja čovječanstva na planeti, prenosi Anadolija.

Zaharova je istakla da su ukrajinske vlasti posljednjih mjeseci poduzele korake koji štete interesima sopstvene zemlje i njenog stanovništva.

"Ako žele globalni, nepovratni kolaps, onda će to učiniti (isporučiti nuklearno oružje Ukrajini op.a.). Vidite šta se dešava. Kijevski režim je spreman da uništi sopstvenu zemlju. Spremni su da je zaraze sa osiromašenim uranijumom, potope je, zatruju je amonijakom", rekla je Zaharova.

Naglasila je da se ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i njegov tim pretvaraju u "međunarodnu terorističku organizaciju".

“Ovo je prava teroristička ćelija, i to međunarodna, jer ima stranih instruktora, stranih plaćenika, oni su povezani sa crnim tržištem oružja, ilegalnom trgovinom novcem, ljudima, ilegalnom prodajom dijelova tijela – cijeli set koji karakteriše međunarodni terorizam", kazala je Zaharova..

Moskva mjesecima izražava zabrinutost zbog promjene u vrstama naoružanja koje se isporučuje Ukrajini, što je počelo sa malokalibarskim oružjem, a sada uključuje isporuke borbenih aviona.

Ruske vlasti također tvrde da se oružje isporučeno za zaštitu ukrajinske teritorije koristi za napade na rusku teritoriju.

"Ako neko na Zapadu želi da ugasi sve na ovoj planeti, svjetlost i, u principu, postojanje, onda će vjerovatno početi da isporučuje nuklearno oružje režimu u Kijevu. Ali, to je onda kraj. Svega. Samo to treba odmah prepoznati”, naglasila je Zaharova.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...