BURNO U CRNOJ GORI: Prijetnje nervnim plinom, na meti sudovi i policija, nove dojave o bombama u školama, otkazana matura…

Kao ciljane lokacije označeni su podgorički i kotorski sudovi, Uprava prihoda i carina.

  • Regija

  • 09. Jun. 2023  

  • 0

Na e-mail adrese Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, ministarstava i nekih medija jutros je stigla prijetnja da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanisteri, navodno otrovnog nervnog gasa, sa detonatorskim uređajima.

Kao ciljane lokacije označeni su podgorički i kotorski sudovi, Uprava prihoda i carina.

Više crnogorskih škola i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama. Prijetnje su, kako se nezvanično saznaje, opet stigle putem mailova.

U mailu se, između ostalog, navodi da je "bomba u školi", "da su svi beznačajni", te prijeti smrću.

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da će se nastava danas odvijati online, a otkazuju se i eksterni ispiti za polumaturante.

Dojave su oko pet sati jutros stigle na adrese podgoričkih osnovnih škola "Pavle Rovinski", "Branko Božović", "Milorad Musa Burzan", "Štampar Makarije", "Vlado Milić". Prijetnje su dobile i škole u drugim gradovima.

- Zbog novih mailova prijeteće sadržine koji su stigli na adrese osnovnih i srednjih škola na teritoriji cijele Crne Gore, Ministarstvo prosvjete obavještava javnost da će se nastava danas odvijati online. Također, otkazuje se i zakazana eksterna provjera znanja za učenike na kraju devetog razreda osnovne škole za izborne predmete - piše u saopštenju Ministarstva.

O novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole će biti blagovremeno obaviještene.

Nezvanično, prijetnje stižu na mailove škola pojedinačno, ne cirkularno.

Јučer je više crnogorskih škola, ali i Skupština, Viši sud i opštine, dobilo prijetnje bombom. Nastava nije održana, a zgrade su odmah evakuisane.

Uprava policije Crne Gore jučer izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...