NJEGOV SIN OTKRIVA: Kome George Soros ostavlja svoje 25 milijardi dolara vrijedno carstvo?

U prošlosti je George Soros izričito tvrdio da ne želi da se njegova zaklada prenese na jedno od njegovo petero djece "zbog načela". Sada je, to je potpuno jasno, promijenio priču.

  • Šareni svijet

  • 12. Jun. 2023  

  • 0

Milijarder i filantrop George Soros prepustio je vodstvo svog 25 milijardi dolara vrijednog carstva svom 37-godišnjem sinu. Alexander Soros izabran je za predsjednika Zaklade Otvoreno društvo, čime je postao čelnik jedne od najbogatijih filantropskih institucija na svijetu.

U intervjuu za The Wall Street Journal, Alexander Soros je signalizirao da će zaklada Otvoreno društvo imati značajnu ulogu u nadolazećim američkim predsjedničkim izborima 2024. godine.

Sebe je opisao kao "političnijeg" od svog oca i ustvrdio da je zabrinut zbog mogućnosti da se Donald Trump vrati u Bijelu kuću.

George Soros je, podsjetimo, jedan od najvećih političkih donatora američke Demokratske stranke. Alexander Soros se nedavno sastao s dužnosnicima Bidenove administracije, kao i Chuckom Schumerom, vođom većine u Senatu, te kanadskim premijerom Justinom Trudeauom. Njegovo je imenovanje, spomenimo i to, na spomenutu funkciju stiglo kao popriličan šok.

U prošlosti je George Soros izričito tvrdio da ne želi da se njegova zaklada prenese na jedno od njegovo petero djece "zbog načela". Sada je, to je potpuno jasno, promijenio priču.

Zaklada Otvoreno društvo godišnje daje oko 1,5 milijardi dolara skupinama za ljudska prava, civilnom društvu te, kako tvrde, izgradnji demokracije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...