MILAN MILIČEVIĆ KONTRA DODIKOVE TELEVIZIJE: Podrška Narodnom pozorištu RS nakon poziva Sarajevskom ratnom teatru…

Histerični napadi iz Banje Luke stižu nakon što je procurio video u kojem se vidi kako oduševljena banjalučka publika u prepunom pozorištu višeminutnim ovacijama pozdravlja umjetnike iz Sarajeva.

  • Kultura

  • 13. Jun. 2023  

  • 0

Novi predsjednik SDS-a Milan Miličević podržao je Narodno pozorište RS vezano za napade SNSD-a na njih zbog toga što su na svoj festival pozvali Sarajevski ratni teatar. RTRS je zbog SARTR-a odbio medijski podržati festival. Publika je gromoglasnim aplauzom nagradila glumce.

-Umjetnost i kultura se nikada nisu uklapali u okove autokratskih sistema, već su bili izvor slobodne misli, kritike i bunta. Glumci Narodnog pozorišta u Banjaluci su još jednom porušili uske okvire podjela i u tome moraju imati bezrezervnu podršku, poručio je Miličević.

Podsjetimo, histerični napadi iz Banje Luke stižu nakon što je procurio video u kojem se vidi kako oduševljena banjalučka publika u prepunom pozorištu višeminutnim ovacijama pozdravlja umjetnike iz Sarajeva.

Video pogledajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...