BURNO U BANJOJ LUCI: Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, jednostrana suspenzija…

Ovaj zahtjev izazvao je brojne reakcije, te je ocijenjeno da je ovakvo ponašanje NSRS zapravo jednostrano napuštanje Dejtonskog mirovnog sporazuma,

  • Vijesti

  • 21. Jun. 2023  

  • 0

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas treću redovnu sjednicu raspravom o posljednjoj tački dnevnog reda - Izbor i imenovanja, a po njenom okončanju počeće sedma posebna sjednica o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Iz Narodne skupštine je najavljeno da će treća redovna sjednica biti nastavljena u 10 sati, te da je skupštinski kolegij utvrdio prijedlog dnevnog reda sedme posebne sjednice na kome je jedna tačka - Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, po hitnom postupku.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je ranije da će se Prijedlogom Zakona o izmjenama zakona i drugih propisa RS regulisati da se u Službenom glasniku Republike Srpske ne objavljuju odluke visokog predstavnika jer nema legalitet.

Ovaj zahtjev izazvao je brojne reakcije, te je ocijenjeno da je ovakvo ponašanje NSRS zapravo jednostrano napuštanje Dejtonskog mirovnog sporazuma,

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, Ramiz Salkić, rekao je da to predstavlja jednostranu suspenziju dijelova Dejtonskog mirovnog sporazuma od strane NSRS-a.

- Zakonom o izmjenama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Rs kojim se zakonski spriječavaju objave odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku entiteta RS predstavlja
jednostranu suspenziju dijelova Dejtonskog mirovnog sporazuma od strane NSRS-a. Ovakav jedonstran akt NSRS-a i odustajanje od dijela Dejtonskog mirovnog sporazuma predstavlja
ispit hrabrosti, spremnosti i sposobnosti visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu da se suprotstavi politici Milorada Dodika i njegovih sljedbenika u entitetu RS, koja tiho, korak po korak, neupitno vodi ka pokušaju podjele Bosne i Hercegovine i zasigurno ugrožavanju mira, naveo je Salkić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...