SERGEJ LAVROV TRAŽI VANJSKOG NEPRIJATELJA: "Istražujemo da li Zapad stoji iza pobune Wagnera"

Lavrov je dodao kako je razgovarao s američkim ambasadorom u Moskvi, koji mu je rekao da da Sjedinjene Države nisu bile uključene u oružanu pobunu Wagnerovih plaćenika.

  • Svijet

  • 26. Jun. 2023  

  • 0

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da ruske vlasti istražuju jesu li zapadne specijalne službe bile uključene u subotnju pobunu Wagnerovih plaćenika, prenosi Index.hr.

Lavrov je dodao kako je razgovarao s američkim ambasadorom u Moskvi, koji mu je rekao da da Sjedinjene Države nisu bile uključene u oružanu pobunu Wagnerovih plaćenika.

Kako je izvjestila ruska državna novinska agencija TASS, Lavrov je dodao da se SAD nada sigurnosti ruskog nuklearnog arsenala.

Takođe je citirao američkog ambasadora koji je rekao da je subotnja pobuna Wagnerovih plaćenika unutarnja stvar Rusije, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, pobunu Wagnera u subotu predvodio je Jevgenij Prigožin, donedavno bliski saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina čije snage su najvećim dijelom odgovorne za uništenje i okupaciju ukrajinskog grada Bahmuta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...