ŽELJKO KOMŠIĆ DIREKTNO: "Stranci nam pričaju besmislice dok Dodik kreće u agresiju"

neka se bar ne čude “nama radikalnima” kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način! Jednom jesmo i uvijek ćemo!", zaključio je Komšić. 

  • Politika

  • 27. Jun. 2023  27. Jun. 2023

  • 10

"Dok Murphy najavljuje da će “do kraja godine”, a ne znamo koje “završiti sa Dodikom, a Dodik najavljuje da će “do kraja godine Murphy otići”, dok Satler najvaljuje nikada viđen zamah na evropskom putu, dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice u koje ni sam ne vjeruje, čovjek sa američke crne liste kojeg je Amerikanac Murphy pustio u vlast i Vijeće ministara, vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune po modelu Radovana Karadžića, a koja je prethodila agresiji i ratu devedesetih godina", kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH reagirajući na dešavanja u Narodnoj skupštini RS.

"Kao i tada ni danas institucije BiH koje su to obavezne po zakonu (tuzilaštva, policijske i sigurnosne agencije) ne reaguju. Moguće da čekaju signal od svojih stvarnih gazda, smještenih u amabasadama, misijama, uredima u Sarajevu.

Zato mi se čini smislenim pozvati te njihove istinske gospodare, kada već te institucije neće da provedu volju onoga ko bi im trebao biti “pravi gospodar” - Ustava i zakona ove zemlje, da im napokon nalože da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

Ako se to ne desi, onda neka se bar ne čude “nama radikalnima” kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način! Jednom jesmo i uvijek ćemo!", kazao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...