BIVŠI PREMIJER FEDERACIJE BiH FADIL NOVALIĆ REAGOVAO: "Schmidt je visoki predstavnik samo za Bošnjake..."

Danas se oglasio i OHR, a ništa novo nisu kazali, osim što su naveli kako je ovo udar na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 28. Jun. 2023  

  • 3

Ne prestaju se nizati reakcije nakon jučerašnje sjednice NSRS-a na kojoj je donešen zakon kojim se u Republici Srpskoj ne priznaju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Mnogi stručnjaci smatraju kako je ovo najozbiljniji udar na državu od Dejtona, te da ovo predstavlja početak državnog udara u režiji Milorada Dodika. Danas se oglasio i OHR, a ništa novo nisu kazali, osim što su naveli kako je ovo udar na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

Osuđeni crnolistaš i bivši premijer FBiH Fadil Novalić osvrnuo se na blagu reakciju Schmidta, kazavši kako je svojim ispraznim saopštenjem još jednom dokazao da je on visoki predstavnik samo za Bošnjake, te da je njegov primarni cilj bio da nametne Vladu Federacije BiH suprotno volji većinskog naroda.

“Da bi ispunio zahtjeve iz Zagreba suspendovao je Ustav na 24 sata i otvorio vrata za sva buduća antiustavna djelovanja. Previše smo mi dali za našu državu da bismo njenu sudbinu povjerili u ruke dobitniku odlikovanja Reda Ante Starčevića”, poručio je Novalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...