DŽEMAL SMAJIĆ BI TO OVAKO RIJEŠIO: "Sa Dodikom treba da komuniciraju jedino SIPA i Tužilaštvo BiH"

“Zadnju riječ u tom slučaju ima visoki predstavnik koji sve može riješiti jednim potpisom. U protivnom njegov boravak u BiH bi izgubio smisao”, poručio je Smajić.

  • Politika

  • 30. Jun. 2023  

  • 0

Nakon odluke Skupštine manjeg bh. entiteta o Ustavnom sudu BiH nema više prostora za bilo kakve razgovore sa predsjednikom bh. entiteta RS Miloradom Dodikom, stav je delegata (Stranka za BiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Džemala Smajića.

“Građani BiH se osjećaju poniženima jer bh. vlast pokazuje spremnost na popuštanje čak i nakon najdirektnijeg napada na Dejtonski sporazum nakon rata. Sa Dodikom treba da komuniciraju jedino SIPA i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a ne politički predstavnici tzv. trojke. Kada se sa pravnog terena pređe na politički samo mogu izgubiti Bosna i Hercegovina i njeni građani zbog potkapacitiranosti onih s kojima Dodik pregovara”, istakao je Smajić.

Smajić upozorava da je napadnut ustavni poredak zemlje, kao i Dejtonski sporazum.

“Zadnju riječ u tom slučaju ima visoki predstavnik koji sve može riješiti jednim potpisom. U protivnom njegov boravak u BiH bi izgubio smisao”, poručio je Smajić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...