ORUŽANO NASILJE RAZARA AMERIKU; OGLASIO SE JOE BIDEN: Ovo je njegova ideja za spas

Talas pucnjava širom Amerike.

  • Svijet

  • 04. Jul. 2023  

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden danas se oglasio povodom masovnih pucnjava koje potresaju SAD, poručivši da oružano nasilje razara američke zajednice.

"U posljednjih nekoliko dana, širom SAD - od Philadelphije, Fort Wortha i Baltimorea, preko Lansinga i Wichite do Chicaga, "naša nacija je ponovo pretrpjela talas tragičnih i besmislenih pucnjava", naveo je Biden.

On je poručio da je potrebno preduzeti mnogo više akcija kako bi se izašlo na kraj sa "epidemijom oružanog nasilja koje razdire naše zajednice", navodi se u saopćenju Bijele kuće, prenosi Reuters.

Biden je pozvao republikanske kongresmene da razgovaraju sa demokratama o reformi zakona o oružju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...