SASTANAK GRADONAČELNIKA BIHAĆA I KONZULA TURSKE: U centru pažnje podrška izgradnji aerodroma

- Ovom prilikom se zahvaljujem Konzul Oğuz Kılıç i Republici Turskoj koji su zainteresirani da projekat izgradnje aerodroma u Bihaću na koncu i zaživi – kazao je gradonačelnik Sedić.

  • Ekonomija

  • 05. Jul. 2023  

  • 0

Generalni konzul Republike Turske Oğuz Kılıç boravio je u službenoj posjeti Gradu Bihaću gdje se sastao sa gradonačelnikom Elvedinom Sedićem i njegovim bliskim saradnicima o projektu aerodroma i mogućnostima promocije turističkih potencijala Bihaća u Republici Turskoj, javila je Fena.

Kada je u pitanju projekat izgradnje aerodroma u Bihaću, gradonačelnik Sedić ističe da su ranije vođeni određeni razgovori sa zainteresiranim investitorima iz Republike Turske, te je veći dio razgovora tekao u tom smjeru.

- Izvjestio sam konzula u kojoj fazi se trenutno nalazi projekat i on je pokazao volju da stavi sve resurse, kako lične tako i one kojima raspolaže kao konzul, u službu napredovanja projekta bihaćkog aerodroma, a pokazao je i interesovanje za turizam i mogućnost njegove promocije kako bi se što veći broj posjetitelja iz Republike Turske, koji uglavnom dolaze u Sarajevo i Mostar, animirao da posjeti ove naše krajeve jer, kako je i sam konzul rekao, imamo šta ponuditi. Volio bih da i na taj način pospješimo posjete na našem kraju – istako je gradonačelnik Sedić.

Dodaje, kako Vlada Republike Turske preko svog Konzulata u BiH može pomoći da se određeni investitori animiraju za projekat aerodroma, te u prevazilaženju eventualnih barijera na tom putu.

- Ovom prilikom se zahvaljujem Konzul Oğuz Kılıç i Republici Turskoj koji su zainteresirani da projekat izgradnje aerodroma u Bihaću na koncu i zaživi – kazao je gradonačelnik Sedić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...