DRAGAN KALINIĆ, SAVJETNIK MILORADA DODIKA: „Ovo je prelomni trenutak za naš narod…“

-Schmidt je nelegalni i nelegitiman, pokazao se kao politička štetočina, kazao je on.

  • Mini market

  • 06. Jul. 2023  06. Jul. 2023

  • 3

Dragan Kalinić, savjetnik Milorada Dodika i bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, kazao je da je Christian Schmidt svojim odlukama ogolio i dokazao neokolonijalnu politiku Evrope prema BiH i RS-u.

- Otpratio sam skoro sve visoke predstavnika. Karl Bildt je jedan za kojeg se može reći da je bio korektan. Svi ostali kao da su imali zadatak da devastiraju Dejtonski sporazum. Željeli su unitarnu BiH, kazao je Kalinić za RTRS, te dodao:

-Schmidt je nelegalni i nelegitiman, pokazao se kao politička štetočina, kazao je on.

- Ovo je prelomni momenat i Schmidt treba da ode. Republika Srpska je pružila jasan otpor. Treba pružiti podršku i rukovodstvu RS u odbrani Ustava, kazao je Kalinić.

Podsjetimo, bivšeg predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Dragana Kalinića s te je dužnosti smijenio visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown 2004. godine.

"Smijenjen sam zbog Radovana Karadžića, a njega čuvaju Bog i anđeli", rekao je Kalinić u obraćanju zastupnicima Narodne skupštine RS-a. Razlog za smjenu je nedovoljna suradnja RS-a s Haaškim tribunalom zbog čega BiH nije primljena u program Partnerstvo za mir na proteklom summitu NATO-a u Istanbulu. (SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...