DODIKOV SAVJETNIK OČAJAN: „Ako prođemo ispod te linije, mi smo sami sebe ukinuli i neće nas biti…“

To je paradoksalna, apsurdna situacija, kazao je Kalinić.

  • Vijesti

  • 01. Nov. 2023  

  • 1

Dragan Kalinić, savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, kazao je za RTRS da je „Christian Schmidt kolonijalni upravnik bez mandata, politička štetočina i generator haosa u BiH“.

-Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik radio je po Ustavu i zakonu štiteći integritet Republike, a sada zbog Schmidtovih neustavnih odluka sjedi na optuženičkoj klupi.

To je paradoksalna, apsurdna situacija, kazao je Kalinić.

-Ohrabruje činjenica da građani pružaju otpor ovoj vrsti kolonijalne uprave okupljajući se na skupovima podrške institucijama Republike Srpske.

Sabornost je u ovom trenutku ključna, ne smijemo dozvoliti oduzimanje legitimiteta institucija Republike Srpske jer bi to značilo ukidanje RS-a.

Republika Srpska je dovedena do crvene linije ispod koje nećemo ići, jer ako prođemo ispod te linije, mi smo sami sebe ukinuli i neće nas biti. To ne smijemo dozvoliti, kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...