DRAGAN BURSAĆ: Hoće li Crkva Srbije sad finansirati nezrelu Crnu Goru?

Aha, Abazoviću, Pisonero treba tvitati kad ti nešto hoćeš i kad nešto prolazi. Pa je po toj logici ona kriva što niti jedan crnogorski projekat nije prošao?

  • Mini market

  • 06. Jul. 2023  

  • 0

Piše: Dragan BURSAĆ (CdM)

Znate onu legendarnu Elvisa J. Kurtovića koja kaže, Ko te k*ra, nek’ ti piše pjesme? E pošto Crkva Srbije intenzivno polno opšti sa pameću i novčanicima građana Crne Gore zadnje tri godine, neka ta ista prebogata i nezajažljiva crkva odriješi kesu pa neka ona umjesto EU sa Dritanom finansira projekte. Novčani bazen ima, ministre ima, moć i uticaj ima, ne vidim zašto bi se uopšte pisali projekti prema briselskim adresama, kad može fino zahtjev prema Crkvi Srbije.“

Nezreli od politike

Vijest glasi da Crna Gora nije dobila sredstva iz posljednjeg finansijskog paketa za Zapadni Balkan, koji je bio vrijedan 2,1 milijardu eura. Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez je kazala kako je razlog tome što projekti Crne Gore nisu bili dovoljno zreli.

Suhoparnim briselskim jezikom:

“ Vjerujemo da će Crna Gora nastaviti sa pripremom i sazrijevanjem ovih investicionih prijedloga za potencijalno ponovno podnošenje u narednim pozivima za investicione projekte Investicionog okvira za Zapadni Balkan“.

U realnosti, projekti su nepismeni, ili uopšte nisu napisani. Ali hajmo redom:

Tako Crna Gora, koja je bila na vratima EU (p)ostaje “zemlja slučaj“, zemlja koja se nakon klerikalne četničke kontrarevolucije okrenula nekim drugim centrima-Beogradu i Moskvi, a i ono novaca što je bilo, usmjeravano je prema Crkvi Srbije, koja je postala i ostala jedna nezajažljiva rupa bez dna za koju je svaki milion ili dva samo sitniš, ostatak, koji treba da se umnoži. (vidjeti pod svetosavskom srednjom školom u Podgorici i budućim megaprojektom od sedam crkava u glavnom gradu Crne Gore).

Na koncu i najveća štetočina u modernoj crnogorskoj istoriji, Dritan Abazović sam priznaje, kako se “imalo prečeg posla“ od tu sad nekih projekata i fondova:

“Mi plaćamo ceh što nam fokus nije na onome što treba da bude a to su razvojni projekti. Mi smo zemlja koja se bavi izborima, svaka tri mjeseca ima izbore, bavi se kalkulacijama, špekulacijama”, navodi on.

Ovo je baš zanimljivo, zato što je Dritan Abazović i subjekt, i objekt, i predmet, i glavni lik izbora, izbornih mahinacija i špekulacija. Zapravo kad pogledate drugu litijašku vladu sve je bilo podređeno Abazoviću, koji je na ovaj ili onaj način gotovo jedina konstanta u razaranju Crne Gore. Kažem gotovo jedina, zato što uz njega suro stoji Crkva Srbije, glavni izvođač radova. Ta paramilitarna institucija ne samo da siše državne (čitaj pare svojih građana), nego i radi na tome da Crna Gora i konačno postane srpsko-ruska gubernijica u svakom pogledu. Abazović samo kormilari tim kamikaznim brodom.

Naši projekti nisu nezreli, mi nemamo projekte!

Ali to nije sve, poštovani gledaoci, kako se nekada govorilo.

Nakon što je Crna Gora ostala, da prostite suha budžeta pored bazena od preko dvije milijarde eura, a što je dvije hiljade miliona, ehej, javio se prvo Abazović i agresivno-pasivno zaprijetio Ani Pisonero, sugerišući joj -šta i kad treba nešto da tvita, a kad ne:

Samo nekome sad iz političkih razloga odgovara da naglasi da nešto nije prošlo. Nemam razloga da se raspravljam sa gospođom Pisonero. Hvala svima što pomažu, ali bilo bi dobro da im internet radi u svim situacijama, a ne da tvituju samo…“

Aha, Abazoviću, Pisonero treba tvitati kad ti nešto hoćeš i kad nešto prolazi. Pa je po toj logici ona kriva što niti jedan crnogorski projekat nije prošao? A nisu odgovorni oni koji (ne)znaju ili neće napisati niti čestitog slova dok se ne prekrste ili oni koji su umjesto pisanja EU projekata imali prečeg posla, a to je političko održavanje tebe u vječnom tehničkom mandatu do besvijesti?! Lijepo.

Ako misliš, dragi publikume da je to sve, grdno se varaš. Šou je tek počeo. Nakon Dritana Abazovića tehničkog, javilo se njegovo Ministarstvo evropskih poslova u odlazećoj Vladi i “demantovalo“ navode portparolke Evropske komisije Ane Pisonero, koja je poručila kako je Crna Gora dostavila investicione projekte, a koji su ocijenjeni kao preuranjani ili nepodobni za finansiranje.

A kako su demantovali, e to je fascinantno:

Iz Ministarstva su kazali, pazite sad, da Pisonero zaobilazi istinu i da oni nisu dostavili nikakve projekte. Da, da dobro ste pročitali, a moram vam citirati, jer je jako bitno. Oni su, naime, Vijestima, a kome bi drugom saopštili kako “Crna Gora još nije dostavila nikakve predloge projekata, tako da je dezinformacija da su isti odbijeni”.

Dakle, Ana Pisonero laže kad kaže da su projekti nezreli, jer projekta nije ni bilo. I sva nezgodacija u Ane je ta što je pokušala kompletan nerad, nehajnost i javašluk jednog Dritanovog ministarstva zataškati riječju “nezrelost“. Sram te bilo Ana!

Jest, lažeš Ana! Crna Gora nije dobila niti centa iz bazena od preko 2 milijarde eura jer njena nesposobna Vlada nije aplicirala na nešto na što je trebala da aplicira. Mogla si odmah tako reći, a ne da pokrivaš lezileboviće, fukare i nesposobnjakoviće.

Babo ručo, iz praznog tanjira

Pa djeluje sad potpuno izlišna žalopojka bilo koga iz NGO svijeta, kad kaže da su građani i građanke zbog nebrige tehničke vlade na gubitku. Nemojte zaboraviti da je i taj NGO svijet otvarao šampanjac u čast Dritana.

Babo ručo, što bi rekli u Bosni. Doduše ovaj put će babo ručati iz praznog tanjira, jer se imalo prečeg posla oko escajga Crkve Srbije i rastakanja građanske Crne Gore.

A kad smo kod umotvorina, znate onu legendarnu Elvisa J. Kurtovića koja kaže, “Ko te kara, nek’ ti piše pjesme“? E pošto Crkva Srbije intenzivno polno opšti s pameću i novčanicima građana Crne Gore zadnje tri godine, neka ta ista prebogata i nezajažljiva crkva odriješi kesu pa neka ona umjesto EU sa Dritanom finansira projeke. Novčani bazen ima, ministre ima, moć i uticaj ima- ne vidim zašto bi se uopšte pisali projekti prema briselskim EU adresama, kad može fino zahtjev prema Crkvi Srbije.

Aksios projekat!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...