BEČAREVIĆ ODGOVORIO MANDIĆU: "Jeste li Vi začepili rupe na koritu Miljacke da ne bi djeca propadala?"

Bečarević je kazao da pismo Mandića nije bilo ničim izazvano, ali da će dobiti odgovor "koji je zaslužio".

  • Politika

  • 08. Jul. 2023  

  • 0

Nakon što je načelnik Općine Centar Srđan Mandić reagovao na izjavu ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja KS Almira Bečarevića, on je uputio odgovor.

Bečarević je kazao da pismo Mandića nije bilo ničim izazvano, ali da će dobiti odgovor "koji je zaslužio".

"Ovim putem želim da se izvinem što sam narušio Vaše porodične odnose i ujedno dirnuo u njih. Porodica je svetinja pa valjda ste zato reagovali, a sad će te dobiti odgovor kakav ste zaslužili. Da li ste Vi onaj ministar komunalne privrede koji je začepio rupe na kamenom koritu rijeke Miljacke koja je najveća investicija iz austrougarskog perioda? Isti je služio kao odvod u vrijeme velikih poplava i bujica, a Vi ga zatvorili da ne bi 'mala djeca' propadala kroz te rupe. Jeste li Vi onaj ministar koji je davao subvencije za gas na cijeni gasa od 1,03 KM a kad je cijena bila 1,37 KM tada novca u budžetu Kantona Sarajevo jer ste skršili preko 20 miliona KM", poručio je.

Bečarević je kritikovao i sadašnji rad Srđana Mandića.

"Neradniče, tebi se čitava Općina smije jer nisi u stanju ni da završiš ono što su ti prethodnici ostavili, a preuzeo bi komunalne nadležnosti i to da ih radiš u ona 4 sata dnevno što provodiš u Općini. Moj Načelniče, pa ti si mi ostavio ruine od komunalnih preduzeća jer se nisi bavio njima već rupama na obali Miljacke", rekao je.

Bečarević je kazao da se nada da je Mandić "trijezan pisao pismo" njemu te želi mu da u porodičnom okruženju još jednom dobro izanalizira sta je on napisao direktorici Rada.

"Direktorica, po zakonu, treba da je u penziji i da ostatak života provede u sreći i rahatluku u istom onom u kojem si i ti provodio vrijeme dok si studirao", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...