OFANZIVA NA ISTOKU: Žestoke borbe kod Bahmuta, Ukrajinci okružuju grad

"Ukrajinske snage napreduju u smjeru Bahmuta, a ruske snage su zarobljene", kaže general Oleksandr Sirski.

  • Evropa

  • 09. Jul. 2023  

  • 1

Analitičari i ukrajinski dužnosnici navode da ukrajinske snage posljednjih dana ostvaruju značajne uspjehe oko Bahmuta.

"Ukrajinske snage napreduju u smjeru Bahmuta, a ruske snage su zarobljene. Postižemo napredak, obrambene snage nastavljaju napredovati, a neprijatelj je na nekim mjestima zarobljen",- rekao je general Oleksandr Sirski.

I bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkin, poznat i kao Igor Strelkov, na svom je Telegramu prije par dana objavio, kako je rekao, alarmantne informacije iz okoline Bahmuta. Poručio je da Ukrajinci napreduju i da su na područje sjeverno od Bahmuta hitno otišle ruske rezerve.

"Alarmantne informacije dolaze iz područja sjeverno od Bahmuta, upravo tamo gdje su s naše strane raspoređene jedinice 3. armijskog korpusa kojima nedostaje ljudi. Neprijatelj na tom području napreduje, koliko duboko - ne mogu reći, malo je informacija. Ali tamo su hitno otišle rezerve", napisao je Strelkov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...