JOE BIDEN TVRDI: "Rat Rusije i Ukrajine neće trajati godinama, ne postoji nikakva mogućnost..."

(...) da Putin dobije rat."

  • Svijet

  • 13. Jul. 2023  

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden održao je u Helsinkiju zajedničku konferenciju za novinare s finskim predsjednikom Saulijem Niinistoom. Kazao je kako sukob u Ukrajini ne bi trebao trajati još godinama, navevši da je Vladimir Putin već izgubio rat, piše CNN.

"Ne postoji nikakva mogućnost da on dobije rat u Ukrajini. On je već izgubio taj rat", rekao je Biden na konferenciji za novinare. Dodao je kako ne misli da će se rat nastaviti godinama jer Rusija ne može toliko dugo održavati svoje resurse, a Putin će vjerojatno na kraju odlučiti da to nije u interesu Rusije; ekonomski, politički ili u nekom drugom smislu. 

Također je kazao kako ne postoji neka velika vjerojatnost da će Putin upotrijebiti nuklearno oružje kako bi poboljšao svoju poziciju na bojišnici nakon neuspješne pobune grupe Wagner. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...